Setari Cookie-uri

6 Exercitii pentru... CREIER

Secretul tineretii este cautat de mii de ani, iar rezultatele studiilor dovedesc ca nu sunt suficiente produsele de ingrijire, ci din contra, cel mai important rol il joaca, iata, cateva elemente precum sportul, alimentatia, somnul si exercitiul mintii, cel din urma fiind foarte important.

Asadar seara, fie cand va relaxati in fata televizorului sau pe muzica preferata, fie inainte de culcare, este indicat sa faceti un exercitiu de memorie prin care sa va amintiti tot ce ati facut in ziua respectiva, de la trezire si pana in acel moment. Apoi, partea a doua a exercitiului mintal consta in a “trece in revista” ce urmeaza sa faceti in ziua urmatoare de la treire si pana seara.

Exercitii pentru CREIER: perceptia si imaginatia

Exercitiul din clipul de mai jos va ajuta sa aflati care este emisfera dominanta, dar si in ce masura va folositi cealalta emisfera.

In ce parte se invarte imaginea? Daca se invarte in sensul acelor de ceasornic, dominanta este emisfera drapta – de se invarte invers acelor de ceasornic, atunci emisfera stanga este dominanta. Dar... reusiti sa percepeti ortirea in ambele sensuri? In acest caz dominanta va fi emisfera care determina prima interpretare.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.