Setari Cookie-uri

6 Exercitii pentru... CREIER

Secretul tineretii este cautat de mii de ani, iar rezultatele studiilor dovedesc ca nu sunt suficiente produsele de ingrijire, ci din contra, cel mai important rol il joaca, iata, cateva elemente precum sportul, alimentatia, somnul si exercitiul mintii, cel din urma fiind foarte important.

Rebusul si cuvintele incrucisate dezvolta si mai mult capacitatea de conecta situatiile si a crea solutii. Cu alte cuvinte lectura si cuvintele incrucisate ori jocurile puzzle va fac viata mai usoara.

Va propunem un alt video ce va dovedeste puterea concexiunilor, a conectarii cuvintelor cu imagini si a conturarii unei povesti din... cuvinte. Enjoy!

Exercitii pentru CREIER: renunta la indiferenta sau comoditate

Medicii si cercetatorii ne sugereaza sa nu trecem peste ceea ce nu intelegem. De exemplu daca intalnim un cuvant necunoscut intr-o lectura, ar trebui sa ii cautam intelesul. Doar asa mintea noastra progreseaza. Daca auzim un nume necunoscut, ar trebui sa cautam acea persoana, sa aflam ce influenta prezinta, eventual daca a jucat un rol in istorie, in stiinta etc.

Veti fi surprinsi sa descoperiti ca va fi nevoie in fiecare zi sa va interesati despre ceva sau sa cautati intelesul unui cuvant. Si zi de zi ne antrenam mintea si ne imbogatim cunoasterea.

Citește și:

Exercitii pentru CREIER: ce am facut azi, ce voi face maine

Organizarea gandurilor este de un real folos atat in antrenamentul mintii, cat si in managementul stresului.

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.