Setari Cookie-uri

6 Exercitii pentru... CREIER

Secretul tineretii este cautat de mii de ani, iar rezultatele studiilor dovedesc ca nu sunt suficiente produsele de ingrijire, ci din contra, cel mai important rol il joaca, iata, cateva elemente precum sportul, alimentatia, somnul si exercitiul mintii, cel din urma fiind foarte important.

In felul acesta va dezvoltati capacitatea de a observa, dar si memeoria totodata, caci creierul continua sa inregistreze informatii. Nu mare va fi mirarea la o plimbare de acest gen in jurul biroului sau in jurul casei, cand veti descoperi saloane, magazine, servicii care exista acolo poate de ani de zile si despre care nici nu stiati, cu toate ca mergeti pe acel drum de atata vreme.

Incercati sa aveti o astfel de plimbare, pe un drum nou, in fiecare saptamana. Nu este greu, daca va ganditi la cate drumuri avem de facut: spre evenimente, cumparaturi, parinti, vecini, service, gradinite/scoli, saloane, medic etc.

Exercitii pentru CREIER – exercitiu de atentie

Si pentru ca tot mentionam beneficiile aduse atentiei de o plimbare, va propunem un clip care va testeaza chiar... capacitatea de atentie, dar si capacitatea de a observa. Daca prima va functiona la o mare parte dintre dumneavoastra, va asigur ca a doua capacitate este destul de scazuta, aceasta din pricina stilului de viata modern.

Citește și:

Exercitii pentru CREIER: faceti o obisnuinta din a citi

De preferabil este sa cititi povesti lungi, nu stiri scurte. Povestile, romanele – acestea va dezvolta memoria, trebuind sa apelati la aceasta pentru a va aminti si a doua zi, a treia zi si asa mai departe unde ati ramas cu... lectura.

Inca un plus pentru lectura: va dezvolta imaginatia si capacitatea de a crea conexiuni intre cuvinte, intre ceea ce cititi si ceea ce ganditi, apoi intre ceea ce cititi si viata reala. Mai apoi aceasta capacitate se va reflecta si in alte activitati, dovedind nu doar o memorie excelenta, dar si capacitatea de a rezolva probleme “incalcite”.

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.