Multe cazuri de acest gen au avut loc in anii precedenti, cu aceeasi ocazie – situatii cand s-a iscat un adevarat scandal pentru a pedepsi necinstitii si a proteja consumatorii.

Nu te lasa inselat: afla cum recunosti carnea proaspata de miel

Cum recunosti carnea de miel – vanzatorii avizati

Cea mai sigura metoda pentru a sta linistit ca ai cumparat carne de miel este sa alegi un vanzator avizat – sustin specialistii. In aceasta situatie nu se mai ridica problema de a recunoast carnea de miel. In plus, ai sigranta ca tesuturile au fost analizate intr-un laborator de specialitate si carnea pe care o cumperi nu este infectata.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Din pacate nici in privinta vanzatorilor avizati nu mai putem fi siguri, daca producatorii ii pacalesc pe acestia. Sa ne aducem aminte de scandalul cu carnea de cal. Insa poti macar sa stai linistit ca acea carne, indiferent de animalul de la care provine, nu este infectata

cum deosebesti carnea de miel de carnea de caine

Cum recunosti carnea de miel – mielul intreg

Poti cere o bucata din mielul intreg care trebuie sa aiba capul si copitele la vedere. Ba chiar poti cumpara mielul in intregime, fiind clar o diferenta fata de caine, atat la nivelul capului, cat si la nivelul... labutelor.

Cum recunosti carnea e miel: culoarea si mirosul

Carnea de miel proaspata are culoare rozalie, cu fascii evidente, carnea fiind de consistenta elastica si alunecoasa la atingere. Carnea proaspata NU este lipicoasa. Mirosul aduce usor a lapte, se simte mirosul specific de oaie.

Foto: pulpa proaspata de miel @ Shutterstock.com

Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: