Sarbatorile pascale reprezinta un bun prilej pentru negustorii necinstiti de a vinde carne de caine in loc de carne de miel.
Carnea de caine are o culoare mai rosie, mai intensa, cu grasime consistenta, cu tenta usor cenusie, iar mirosul este fetid, deloc placut.
Cum recunosti carnea de miel – ai grija la condimente
Nu cumpara carne gata preparata, bine condimentata, pe care nu o poti recunoaste dupa culoare si nici dupa miros. Alegea carnea proaspata, nepregatita, necondimentata.
Cum recunosti carnea de miel – pulpa
Daca vrei sa cumperi doar pulpa, trebuie sa stii ca mielul are 5 vertebre sacrale, pe cand cainele doar 3. Culoarea si mirosul te ajuta si mai bine sa te orientezi. De asemenea ar trebui sa nu fie taiata copita.
Iti recomandam sa citesti si:
Carne de cal in loc de carne de vita, in Piata Obor
Scandal alimentar de proportii: Carne de sobolan, etichetata ca fiind de miel
Carne de cal din Romania, folosita pentru produse in Marea Britanie
Un nou scandal alimentar in Anglia: Carne de caine, descoperita in fast-food?
Foto: costita de miel @ Shutterstock.com