Setari Cookie-uri

Fii consumator destept: Cum recunosti carnea proaspata de miel

Sarbatorile pascale reprezinta un bun prilej pentru negustorii necinstiti de a vinde carne de caine in loc de carne de miel.

Carnea de caine are o culoare mai rosie, mai intensa, cu grasime consistenta, cu tenta usor cenusie, iar mirosul este fetid, deloc placut.

Cum recunosti carnea de miel – ai grija la condimente

Nu cumpara carne gata preparata, bine condimentata, pe care nu o poti recunoaste dupa culoare si nici dupa miros. Alegea carnea proaspata, nepregatita, necondimentata.

Cum recunosti carnea de miel – pulpa

Daca vrei sa cumperi doar pulpa, trebuie sa stii ca mielul are 5 vertebre sacrale, pe cand cainele doar 3. Culoarea si mirosul te ajuta si mai bine sa te orientezi. De asemenea ar trebui sa nu fie taiata copita.

Iti recomandam sa citesti si:

Carne de cal in loc de carne de vita, in Piata Obor

Scandal alimentar de proportii: Carne de sobolan, etichetata ca fiind de miel

Carne de cal din Romania, folosita pentru produse in Marea Britanie

Citește și:

Un nou scandal alimentar in Anglia: Carne de caine, descoperita in fast-food?

Foto: costita de miel @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
16 Aprilie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.