Setari Cookie-uri

Stai picior peste picior? Afla ce poti pati

Multe persoane stau picior peste picior, indiferent de sex. Aceasta pozitie a picioarelor pare inofensiva, insa cand petreci ore in sir la birou in aceasta pozitie, lucrurile se complica si apar o serie de afectiuni.

Cercetatorii sustin ca atat medicii, cat si terapeutii, nu ar trebui sa se concentreze doar pe tipul de miscare pe care il recomanda pacientilor, ci si pe pozitiile in care acestia stau. In medie, timpul pe care omul modern il petrece stand este de cel putin doua ori mai mare decat cel in care face miscare.

Ajutor: ce patesti daca stai timp indelungat picior peste picior

Statul picior peste picior afecteaza pozitia coloanei vertebrale

Fiind o pozitie asimetrica, statul picior peste picior timp indelungat poate duce la tulburari ale pozitiei normale a coloanei vertebrale, provocand dureri, deplasari de vertebre si sensibilizand coloana in fata herniilor de disc.

ce patesti daca stai picior peste picior

Un alt efect neplacut il are statul picior peste picior asupra vaselor de sange. Asadar incrucisarea picioarelor predispune la formarea varicelor, in special in zona din spatele genunchiului, dar si mai jos, in partea superioara a gambei. Pentru ca zona de contact al picioarelor este presata, intoarcerea venoasa este ingreunata, de aceea se pot forma varicele, dar si cheaguri de sange.

Citește și:

Tot aceasta pozitie duce si la afectarea genunchilor, sustin specialistii, articulatia de la acest nivel fiind pusa in tensiune cand stam picior peste picior. Daca simtiti dureri in genunchi dupa o perioada lunga de stat pe scaun in aceasta pozitie, este indicat sa schimbati pozitia de stat pe scaun si sa incercati sa faceti mai multa miscare.

Statul picior peste picior poate cauza hipertensiune, potrivit unui studiu publicat in Blood Pressure Monitoring. De asemenea, aceasta pozitie creste cu 7% tensiunea sistolica si cu 2% pe cea diastolica – prin urmare, daca sunteti hipertensivi, ar trebui sa evitati incrucisarea picioarelor.

Foto: statul pe scaun picior peste picior - Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
22 Mai 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.