Setari Cookie-uri

Ajutor! 9 Obiceiuri ZILNICE care iti distrug RINICHII

Infectii urinare dese, pietre sau namol la rinichi, variatii de tensiune arteriala sau nevoi frecvente de a urma diete de detoxifiere? De vina pot fi obiceiurile care iti imbolnavesc rinichii.

Rinichii sunt cei care se ocupa de eliminarea toxinelor din organism prin urina pe care o formeaza, dar tot ei elimina si resturile de substante rezultate in urma metabolismului, substante de care organismul nu mai are nevoie.

Care sunt urmarile afectarii rinichilor?

Atunci cand rinichii sufera, se pot forma pietre sau namol la rinichi (litiaza renala cu calculi mari sau mici, dar si microlitiaza renala), tensiunea arteriala poate fi influentata (rinichii prezinta o influenta importanta asupra tonusului arterial), organismul nu mai elimina corespunzator toxinele si produsii metabolici, urmand sa apara tot felul de tulburari ale concentratiei de uree, acid uric. Rinichii au o “responsabilitate” si in ceea ce priveste echilibrul calciului in organism, dar si al vitaminei D, asadar putem spune ca tulburarea functiei renale duce la alte afectiuni in lant.

Citește și:

obiceiuri care distrug rinichii

Pentru ca unele obiceiuri periculoase pentru rinichi sunt atat de frecvente in randul oamenilor, ne-am gandit sa le trecem intr-o lista care sa va atraga atentia si sa va determine sa meditati mai mult asupra stilului vostru de viata.

9 Obiceiuri zilnice – periculoase pentru rinichi

Obiceiuri periculoase pentru rinichi: nu bei suficienta apa

Apa este mediul de baza in care se desfasoara majoritatea proceselor din organism, fara apa nu am putea supravietui. Deshidratarea afecteaza creierul, dar si alte organe. Rinichii reactioneaza negativ la lipsa de apa, urina este mai concentrata, pH-ul urinar modificat si se pot forma calculii renali.

Obiceiuri periculoase pentru rinichi: mananci prea multa sare

Nevoia de sare a organismului este diferita de la un om la altul, in functie de stilul de viata, de greutate, activitate fizica si alte boli asociate. Insa un consum exagerat de sare (sau alimente bogate in sodiu, ca legumele din familia cruciferelor – varza, ridichi, broccoli, gulii etc.) poate afecta rinichii si poate duce la retentie de apa (edeme) si cresterea tensiunii arteriale.

Citește și:

Obiceiuri periculoase pentru rinichi: nu golesti des vezica urinara

Ar trebui la cateva ore sa mergi la toaleta. Unele persoane merg si din ora in ora. Timpul de umplere al vezicii biliare este diferit de la un om la altul, insa nu este bine sa te abtii de la a vizita toaleta.

Foto: rinichi by Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
5 Iunie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.