Setari Cookie-uri

Ajutor! 9 Obiceiuri ZILNICE care iti distrug RINICHII

Infectii urinare dese, pietre sau namol la rinichi, variatii de tensiune arteriala sau nevoi frecvente de a urma diete de detoxifiere? De vina pot fi obiceiurile care iti imbolnavesc rinichii.

Obiceiuri periculoase pentru rinichi: nu lasi organismul sa reactioneze la infectii usoare

Daca te grabesti sa iei pastile sau antibiotice, trebuie sa stii ca acestea sunt metabolizate in fiact si eliminate prin rinichi. De aceea nu trebuie sa te grabesti sa iei taratament medicamentos la o banala infectie. Daca insa starea generala este afectata, febra depaseste 39, apare frisonul sau durerea intensa, trebuie sa mergi la medic pentru a te trata adecvat.

Nu acelasi lucru il putem spune despre infectiile urinare – acestea trebuie tratate de la primele simptome

Obiceiuri periculoase pentru rinichi: mananci prea multa carne sau oua

Proteinele sun benefice organismului, au rol structral, insa intr-o cantitate prea mare devin o adevarata otrava pentru rinichi, din pricina produsilor toxici care rezulta in urma metabolismului proteinelor. Se recomanda prudenta sportivilor. Un sport sanatos nu ar trebui sa va oblige la un consum excesiv de proteine (carne, oua, proteina vegetala, prafuri proteice etc.).

Citește și:

Obiceiuri periculoase pentru rinichi: dietele drastice sau alimentatia lispita de vitamine

Daca urmezi diete drastice, restrictive, poti suferi de afectiuni renale. Si o slabire rapida este periculoasa pentru rinichi – poate “topi” grasimea perirenala care face parte din depozitele adipoase “bune” ale organismului. In aceasta grasime stau suspendati rinichii si ea exista inclusiv la oamenii slabi. Anorexia sau slabirea rapida a unui numar mare de kilograme reprezinta riscuri pentru ptoza renala (caderea rinichilor din pozitia lor normala).

Citeste si: Toate sursele alimentare de VITAMINE – tabelul pe care trebuie sa il stii

Vizionare placuta


Kudika
5 Iunie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.