Setari Cookie-uri

6 remedii Naturale pentru ANXIETATE si atac de panica

Daca simti deodata o stare de frica exagerata, cu manifestari psihice precum tremur, frisoane sau bufee cu transpiratie, imposibilitatea de a rectiona si stare de blocaj puternic si rau, pana la senzatie de lesin, este posibil sa suferi un atac de panica.

Aromaterapie cu efect calmant

Folositi in camera unde activati sau acasa uleiuri esentiale care au efect calmant asupra organismului.

Aromaterapia care trateaza anxietatea – ce uleiuri sa folosesti:

  • Ulei esential de musetel;
  • Levantica;
  • Bergamota;
  • Iasomie;
  • Lacramioare.

remedii naturale pentru anxietate si atac de panica

Meditatia reduce anxietatea

Inainte de toate, trebuie sa stii ca exista mai multe tipuri de meditatie: meditatie prin pozitie fixa, o anumita pozitie din tehnicile yoga de exemplu; meditatie prin controlul respiratiei; meditatie prin miscare si dans liber, meditatie prin muzica! Gaseste acea forma de meditatie care te reprezinta, prin care simti ca te conectezi cu tine si uiti de grijile de zi cu zi. Tehnicile meditative trebuie repetate cu regularitate pentru a le stapani, asadar chiar daca nu simti schimbari majore de la o prima sedinta, aceasta nu inseamna ca nu functioneaza. Este foarte important insa sa te simti bine cand meditezi.

Citește și:

Sportul ajuta la eliminarea tensiunilor si confera o stare generala de „bine”

Alege sa faci miscare in acel mod care iti place. Poate nu este aerobicul sportul tau de suflet, ori sala de fitness nu te determina sa te simti confortabil, de aceea trebuie sa cauti acea forma de miscare ce iti face bine. Poate plimbarile dese pe munte sunt pasiunea ta, ori orele intregi petrecute in bazin. Beneficiile miscarii nu pot fi date organismului de nicio alta practica, nici de dieta, de aceea sportul este considerat ca acel element de baza, obligatoriu in viata omului sanatos.

Foto: meditatie - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
19 Septembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.