Setari Cookie-uri

Astenia de toamna? 4 Remedii din natura

E oficial: toamna si-a intrat in drepturi, iar zilele friguroase si ploioase nu sunt departe! Totusi, schimbarile de la sezonul cald la cel rece inseamna nu doar variatii de temperatura sau o cantitate scazuta de lumina naturala solara, ci si modificari ale bioritmului intern al organismului.

Starile de somnolenta prelungita asociate cu insomnii, slabiciunea fizica, lipsa de energie, starile de melancolie sau tristete si predispozitia catre raceli si infectii sunt printre primele semnale ale dereglarilor fiziologice si psihice cu care corpul se confrunta la inceput de toamna. Aceste manifestari pot dura zile sau saptamani intregi pana cand ritmul interior se ajusteaza la noile schimbari si este in mod normal diagnosticat ca astenie de toamna.

Vestea buna este ca, desi toamna aduce modificari interne atat la nivel fizic cat si psihic, tot ea ofera remedii naturale care amelioreaza sau solutioneaza aceste manifestari.

astenie de toamna remedii naturale

4 Remedii din natura care combat astenia de toamna

Un sistem nervos sanatos cu ajutorul dovleacului

Indiferent daca il consumati crud, copt sau fiert, dovleacul este un pansament natural pentru sistemul nervos si datorita efectului usor sedativ este adesea recomandat pentru combaterea insomniilor, a starilor depresive si anxietatii. In plus, acesta este si o sursa importanta de betacaroten, unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali si este imbogatit cu complexul de vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B9, recunoscute pentru mentinerea sanatatii psihice, protejarea impotriva stresului oxidativ si reducerea starii de oboseala excesiva.

Citește și:

Combate oboseala cu cerealele integrale

„Multe dintre persoanele care sufera de astenie, se confrunta cu o deficienta de serotonina, asociata cu oboseala excesiva, chiar daca au un program disciplinat de somn. Datorita continutului bogat in glucide, cerealele ofera energia necesara pentru functionarea corecta a organismului. In plus, acestea sunt bogate in tiamina, vitamina apartinand complexului B, care favorizeaza transformarea glucidelor in energie, ameliorand astfel starile de letargie si extenuare”, explica specialistul Ropharma, dr. Imunolog Tania Bejan.

Citricele si probioticele tin raceala departe!

Pomelo, portocale, mandarine, grapefruit – sunt printre cele mai consumate fructe in timpul toamnei si cu un motiv intemeiat: acestea contin o cantitate importanta de vitamina C, antioxidanti, nutrienti cu proprietati anticancerigene si asigura in mod natural un sistem imunitar mai puternic.

Citește și:

Citeste si: Portocala - Beneficii tamaduitoare pentru sanatate

O singura portocala contine peste 170 de fitonutrienti diferiti, care ofera o multime de beneficii organismului: inhiba formarea de cheaguri de sange, au proprietati antitumorale, alergenice si nu in ultimul rand imunomodelatoare. In plus, citricele sunt si o sursa bogata de flavonoide, care au rol antiseptic si actioneaza asemenea unor antibiotice naturale impotriva infectiilor virale si bacteriene, cu care ne confruntam adesea toamna”, explica specialistul Ropharma, Dr. Tania Bejan.

Foto: femeie fericita in peisaj de toamna - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
2 Octombrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.