Setari Cookie-uri

10 Lucruri pe care ar trebui sa le stii despre EBOLA

Boala virala Ebola sau Febra Hemoragica cum mai este numita, trezeste astazi fiori reci pentru oricine ii aude numele, caci ne aflam in prag de epidemie, in fata unei boli fara vaccin si tratament specific.

7. Femeile sunt mai vulnerabile decat barbatii?

Procentul persoanelor de sex feminin infectate cu virus Ebola este net superios comparativ cu pacientii de sex masculin. Aceasta NU inseamna ca barbatii sunt mai putini „sensibili” infectarii, ci aceste date statistice trebuie interpretate in contextul social, astfel incat mai multe persoane de sex feminin lucreaza in domenii unde sunt mai expuse infectarii (carde medicale, asistente medicale etc.).

8. Cum putem preveni infectarea cu Ebola?

Ebola poate fi prevenita prin evitarea contactelor in special cu fluidele pacientului, dar si prin evitarea contactelor sexuale (in cupluri).

Specialistii CDC precizeaza insa ca riscul de izbucnire a unei epidemii de Ebola in tarile dezvoltate este foarte mic, aproape imposibil.

9. Aproape jumatate din pacientii infectati cu Ebola din Africa de Vest au decedat, conform OMS

Aceste date statistice sumbre atesta faptul ca virusul Ebola este deosebit de periculos, insa intervenind precoce sansele de supravieturire cresc substantial.

Citește și:

10. Despre tratamentul pentru boala Ebola

La momentul actual nu exista vaccinare pentru virusul Ebola. Desi nu exista nici tratament specific pentru Ebola (o serie de tratamente sunt acum in cercetare), totusi tratamentele care vizeaza mentinerea functiilor organelor pacientului si prevenirea complicatiilor cresc substantial sansa de supravieturie, daca infectarea cu virul Ebola este depistata precoce.

De retinut: atat OMS cat si CDC afirma faptul ca riscul de izbucnire a unei epidemii de Ebola in tarile dezvoltate este aproape nul.

Foto: ebola - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
9 Octombrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.