Setari Cookie-uri

10 Lucruri pe care ar trebui sa le stii despre EBOLA

Boala virala Ebola sau Febra Hemoragica cum mai este numita, trezeste astazi fiori reci pentru oricine ii aude numele, caci ne aflam in prag de epidemie, in fata unei boli fara vaccin si tratament specific.

4. Simptomele precoce ale bolii Ebola

Sunt foarte importante simptomele precoce, acelea de cand pacientul devine contagios.

Din pacate aceste simptome nu sunt deloc specifice, ci seamana cu cele ale unei raceli mai puternice. Daca ati luat contact cu persoane venite din strainatate sau persoane care lucreaza in centre medicale pe sectii de boli infectioase, este indicat sa va prezentati imediat la medic. Diagnosticul se face rapid, iar cu cat tratamentul (desi nespecific) este inceput mai devreme, cu atat sansele de supravietuire sunt mai mari. Timpul este importat in Ebola.

Aceste simtpome sunt reprezentate de:

  • Stare generala de rau, cu astenie, dureri musculare – stare asemanatoare unei banale raceli;
  • Apoi se instaleaza febra, durerile de cap, tusea, durerile de stomac si diareea.

5. Simptomele tardive ale bolii Ebola

Atunci cand apar aceste simtpome, medicii mai pot trata doar starea generala a pacientului, incercand sa previna hemoragiile si socurile la acesti pacienti.

Citește și:

In stadiu tardiv apar sangerarile la nivelul oricarui organ – de unde si numele de Febra hemoragica a bolii.

O parte din aceste sangerari se pot exterioriza si devin vizibile, cum ar fi: ochi rosii, cu hemoragii conjunctivale, sangerari nazale, tuse cu sange, voma cu sange, scaun cu sange etc.

6. Cine este expus pericolului de infectare cu Ebola

Practic orice persoana care ia contact cu cel infectat este in pericol. Insa cei mai expusi contaminarii sunt medicii si persoanele care lucreaza in sistemul medical, vanatorii, persoanele care calatoresc in vestul Africii, persoanele care lucreaza in aeroporturi.

Foto: protectie epidemii - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
9 Octombrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.