Setari Cookie-uri

Nimeni nu ti le spune: 5 greseli care provoaca HEMOROIZII

Hemoroizii reprezinta adevarate probleme pentru multe persoane, afectand atat tinerii, cat si adultii sau persoanele in varsta.

Leziunile intiale constau in dilatatie, dar apoi spargerea acestor vene si sangerarile provoaca atat dureri, cat si o inflamatie locala ce se poate complica prin infectare. In cazurile grave se poate interveni chirurgical pentru scoaterea acestor vene.

Greseli care duc la aparitia hemoroizilor

Fiind o tema destul de delicata, putini profesionisti aleg sa transmita clar pacientilor, evitand termenii de specialitate, greselile pe care acestia le fac ori alte cauze care provoaca hemoroizii. Ne dorim ca in acest articol sa tratam aceasta problema delicata, dar deloc rara in populatie, astfel incat sa oferim o informatie de calitate, dar pe intelesul tuturor.

Cauzele hemoroizilor: graba la toaleta

Una dintre cele mai frecvente cauze ale hemoroizilor, mai ales la persoanele tinere, o reprezinta graba la toaleta. Defecatia (procesul de evacuare a materiilor fecale sau “scaunul”) este un proces ce necesita un timp suficient pe care trebuie sa il acordam, fara sa ne grabim si mai ales fara sa ne oprim respiratia si sa incordam abdomenul. Graba la toaleta duce la cresterea presiunii in aceste vene, ceea ce duce, in timp, la aparitia hemoroizilor.

Citește și:

Greseli care duc la aparitia hemoroizilor: dieta saraca in seminte, fructe si legume

Daca fructele trebuie consumate in cantitate mica pe zi sau chiar la doua zile, legumele insa ar trebui sa reprezinte 60% din cantitatea de alimente pe care o consumam zilnic. Semintele ar trebui de asemenea sa se gaseasca in meniul nostru zilnic, acestea fiind bogate in vitamine si in fibre de buna calitate.

semintele combat hemoroizii

Alimente care previn hemoroizii:

  • Alimentele probiotice precum: iaurtul, kombucha, varza murata si muraturile prin fermentatie, kefirul etc.
  • Mierea;
  • Fulgii de ovaz si orz;
  • Supele/ciorbele sau mesele lichide in general;
  • Semintele necoapte;
  • Nucile, alunele, caju necoapte;
  • Fructele proaspete;
  • Legumele proaspete.

    Vezi suplimente si unguente eficiente in tratarea hemoroizilor.

Cauzele hemoroizilor: constipatia

Multe persoane ignora constipatia, considerand ca nu este o problema care trebuie sa ocupe primele locuri in lista de prioritati. Din pacate, constipatia duce la multiple afectiuni, de aceea trebuie sa aveti o alimentatie sanatoasa care sa va asigure un tranzit intestinal normal (scaun zilnic).

Citește și:

Cauzele hemoroizilor: lipsa sportului

Sportul presupune incordarea ritmica a abdomenului, iar folosirea musculaturii abdominale reprezinta un bun ajutor pentru peristaltica intestinala (pentru miscarile de contractie ale intestinelor, cu rol de a conduce materiile fecale). Practic, o persoana care face sport regulat sufera in mod exceptional de constipatie, un asemenea caz fiind o raritate.

In plus, sportul regleaza tonusul peretilor vaselor si imbunatateste circulatia, ceea ce reprezinta o protectie in fata riscului de aparitie a hemoroizilor.

Cauzele hemoroizilor: statul prelungit pe scaun

Statul pe scaun reprezinta un risc destul de serios pentru sanatate, si ne referim aici in special la persoanele care petrec mult timp stand pe scaun, in special la locul de munca.

Cititi aici mai multe efecte nocive ale statului pe scaun: Statul pe scaun te poate UCIDE

Citește și:

cauzele hemoroizilor

Foto: femeie ingrijorata, seminte in iaurt,femeie la laptop - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
17 Octombrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.