Fructele si legumele pot trece prin multe tratamente pana ajung in casa noastra, de la ierbicide si pesticide pana la substante de stropire, insecticide sau substante de conservare.
Indepartarea chimicalelor din vegetale folosind otet
La un aphar de apa calda se pune o lingurita de otet de 9 grade. Se va obtine o dilutie intr-o cantitate suficienta astfel incat sa lasati fructele si legumele pe care aveti de gand sa le consumati pentru cel ptuin 2 ore.
Se clatesc apoi vegetalele sub jet de apa rece.
Spalarea fructelor si legumelor cu apa si turmeric
Se va pune la un litru de apa fierbinte (dar nu clocotita) o lingurita rasa de turmeric pudra, acest ingredient este deosebit de activ si intens detoxifiant. Se lasa apa cu turmeric jumatate de ora sa se raceasca, apoi se pun legumele si fructele spalate in prealabil sub jet de apa rece. Se lasa 2 ore in aceasta apa cu turmeric, se clatesc din nou sub jet de apa si se pot consuma.
Foto: shutterstock.com