Cum putem intrebuinta sarea amara

Cura cu sare amara curata ficatul, colonul si “spala”vezica biliara (fierea) de calculi (pietre), acestia urmand a se elimina prin scaun. Este recomandata de doua ori pe an si este deosebit de eficienta. Despre dieta cu sare amara vom vorbi mai jos.

Sare amara gasesti pe site-ul Plantum.ro

Baile fierbinti cu o cana de sare amara sunt bune pentru a ameliora durerile musculare, febra musculara, durerile articulare si artrozice, precum si cele din luxatii si entorse.

Aceste bai sunt totodata ideale pentru a avea o piele tanara si catifelata. Sarea amara accelereaza indepartarea celulelor moarte de la nivelul pielii, astfel incat pielea ramane fina si hidratata.

Dieta cu sare amara – curata colonul si ajuta in eliminarea calculilor biliari

Aceasta cura dureaza o singura zi si este indicat sa o faceti intr-o zi libera din timpul saptamanii sau zi in care v-ati luat concediu (ideal intre luni si joi). Aveti nevoie de o zi in care sa nu aveti alte planuri, pentru ca veti petrece mult timp la toaleta, iar unele persoane mai sensibile se pot confrunta cu stari de greata si chiar dureri de cap din pricina detoxifierii.

IMPORTANT:

    Hidratati-va foarte bine cu o zi inainte de a incepe cura. NU consumati deloc alcool. Asigurati-va ca aveti deja programata in ziua urmatoare curei o ecografie abdominala, unde veti preciza medicului posibilitatea de a fi eliminat pietrele de la fiere. Este importanta aceasta ecografie si obligatorie, pentru ca exista situatii in care piatra poate ramana blocata pe canalul de eliminare, canal comun cu calea exocrina a pancreasului, putand provoca pancreatita acuta. Cititi acest articol despre pancreatita acuta. Persoanele cu colita sau boli colonice cronice sau care prezinta diaree sau voma vor evita aceasta cura.

Pentru realizarea acestei cure cu sare amara aveti nevoie de:

    750 ml apa calda; 60 g sare amara; 175 ml ulei de masline presat la rece (NU folositi orice ulei pentru ca vi se va face rau, trebuie sa fie obligatoriu PRESAT LA RECE); 3 lamai.

Dimineata la trezire, se ia micul dejun in mod obisnuit, apoi nu mai consumati nimic pana la ora 15. Pentru ca este zi libera, de odihna, va puteti trezi la ce ora doriti, cu conditia sa nu luati micul dejun mai tarziu de 11. Citeste continuarea articolului in paina 2>>

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: