Inflamatiile cronice sunt cele mai daunatoare, soldandu-se atat cu distructia progresiva a tesuturilor afectate, cat si cu perturbarea imunitatii si a altor organe.
Daca suferiti de inflamatii cronice, nutritionistii va recomanda sa ocoliti alimentele care sustin procesele inflamatorii.
Iata care sunt cele mai consumate alimente care sustin inflamatiile, alimente pe care ar trebui sa le consumati ocazional sau chiar sa le evitati cu desavarsire.
Alimente care sustin INFLAMATIILE Alimente care contin purineAlimentele care contin purine pot fi periculoase, mai ales pentru persoanele care sufera de guta, de dureri articulare, dar si de alte boli inflamatorii cronice. Printre aceste alimente enumeram:
-
Kudika
Alimente de care să ne ferim atunci când ținem post. Află care sunt...
-
Kudika
Dr. Dana Miricioiu, medic chirurg estetician dezvaluie secretele...
-
Alexandra Chivu
Dieta epigenetică, un stil de viață dincolo de calorii. Ce...
-
Kudika
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de pilates dezvăluie 10...
-
Alexandra Chivu
Meniu pentru o viață sănătoasă: Descoperă cele mai bune alegeri...
-
Kudika
Psihoterapeutul Diana Vasile, Co-fondator și Președinte al ISTT,...
-
Iulia Maftei (Dibu)
Interviu cu Dr. Diana Mihai, medic primar Obstetrică-Ginecologie :...
-
Kudika
27% dintre români vor să slăbească în medie 10,13 kilograme, iar în...
-
Alexandra Chivu
Strălucind în maternitate - ghid pentru viitoarele mămici: cum își...
Cartofii prajiti, chiftelele, gogosile, friptura prajita si practic orice preparat care presupune incalzirea uleiului la temperaturi mari, peste 80 de grade Celsius, ar trebui evitate. Acestea blocheaza sistemele de detoxifiere a organismului, incarca vasele si inima cu grasimi nesanatoase si sustin inflamatiile in organism.
Bacon si mezeluriDin pacate si acestea trebuie evitate, iar persoanele sanatoase ar putea consuma ocazional astfel de alimente.
Lactatele pot contine hormoni, dar si grasimi saturate in exces, de aceea ar trebui sa alegeti produsele lactate degresate. Cititi cu atentie eticheta produselor si asigurati-va ca cele degresate nu au un continut ridicat in zahar.
Preparatele care sunt bogate in faina rafinata pot duce la eliberarea de cytokine, substante pre-inflamatorii. In aceasta categorie intra toate aluaturile cu faina alba, dulciuri, biscuiti, paste etc., de aceea nutritionistii recomanda preparate din faina integrala si cerealele integrale.
Spune-ti parerea!