Cojile de ou contin calciu, magneziu, vitamina D, dar si o serie de proteine si fosfor – nutrienti foarte importanti pentru mentinerea sanatatii. Calciul si vitamina D3 sustin imunitatea si componenta oaselor, unde se adauga si importanta fosforului, iar calciul impreuna cu magneziul ajuta in mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular. Fosforul este implicat si in functiile unor glande endocrine, cum ar fi paratiroidele, alte surse veritabile de fosfor fiind oasele de peste (consumati din cand in cand peste mic care se mananca cu tot cu oase).
Va propunem cateva idei foarte utile de a folosi cojile de ou atat in sanatate, cat si in frumusete si... in casa.
Cum putem intrebuinta cojile de ou? Macerat din coji de ou, miere si lamaie – pentru lipsa de calciuPersoanele care au lipsa de calciu, dar si cele care vor sa previna scaderea concentratiei acestui mineral din organism, care vor sa previna osteoporoza sau fac sport si au nevoie de mentinerea mineralizarii normale a oaselor – ei bine aceste persoane pot incerca maceratul din coji de ou, miere si lamaie, macrerat care este recomandat si copiilor cu varsta peste doi ani.
Ingrediente:
-
Kudika
Dr. Dana Miricioiu, medic chirurg estetician dezvaluie secretele...
-
Alexandra Chivu
Dieta epigenetică, un stil de viață dincolo de calorii. Ce...
-
Kudika
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de pilates dezvăluie 10...
-
Alexandra Chivu
Meniu pentru o viață sănătoasă: Descoperă cele mai bune alegeri...
-
Kudika
Psihoterapeutul Diana Vasile, Co-fondator și Președinte al ISTT,...
-
Iulia Maftei (Dibu)
Interviu cu Dr. Diana Mihai, medic primar Obstetrică-Ginecologie :...
-
Kudika
27% dintre români vor să slăbească în medie 10,13 kilograme, iar în...
-
Alexandra Chivu
Strălucind în maternitate - ghid pentru viitoarele mămici: cum își...
-
Alexandra Chivu
Ghid pentru viitoarele mame: ce analize trebuie să faci înainte de...
Se dau cojile de ou prin rasnita pana ce se obtine un praf fin. Se amesteca apoi cu zeama de lamaie si mierea si se lasa la frigider intr-un recipient de sticla inchis la culoare timp de 3-4 zile la macerat.
Se consuma apoi cate o lingurita pe zi luata dimineata pe stomacul gol pana la terminarea preparatului. Se face pauza de o luna si se reia tratamentul, care poate fi urmat timp indelungat. Citeste continuarea in pagina urmatoare >>
Spune-ti parerea!