Setari Cookie-uri

5 Semne ale ALUNITELOR cu probleme

Vremea de plaja deja se instaleaza, insa inainte de a va pregati pielea pentru bronz ar trebui sa stiti care este statusul alunitelor voastre si daca exista vreuna cu risc.

Ce trebuie sa faci daca o alunita este periculoasa?

Primul pas consta in a te prezenta la medic. Desigur, o alunita poate sa deranjeze nu doar daca este periculoasa, ci si cand este inestetica sau se afla situata intr-o zona de stres sau rar vizibila: zona curelei sau a lenjeriei intime, pe scalp, pe spate sau in zonele genitale.

semne si caracteristici alunite periculoase sau alunite cancerigene

Atunci cand o alunita este periculoasa sau este inestetica ori situata intr-o zona greu vizibila/de stres este cazul sa va prezentati la un specialist. Acesta va poate sugera espectativa si controlul periodic al alunitei respective sau va poate recomanda excizia.

Atunci cand va hotarati sa scoateti o alunita, noi va recomandam sa le analizati pe toate, de pe tot corpul, sa realizati o cartografiere si in cadrul aceleasi interventii sa excizati toate alunitele care va deranjeaza. In felul acesta eliminati un factor de stres important cu care v-ati fi confruntat frecvent.

Citește și:

Scoaterea alunitelor nu impune risc, iar ideea ca se poate face cancer de piele de la scoaterea unei alunite este un mit. Intrebati medicul despre interventie, dar si despre zilele de recuperare, pentru a avea o imagine completa a unei astfel de interventii.

Scoaterea alunitelor se poate realiza atat cu anestezie generala superficiala, cat si cu anestezie locala. Desigur, pentru alunitele mari, cu risc major, medicul poate recomanda anestezia generala superficiala pentru a inspecta atent marginile alunitei, adancimea in piele a acesteia etc.

Pentru alunitele la risc puteti astepta rezultatele anatomopatologice. Citeste continuarea articolului in pagina urmatoare >>

Vizionare placuta


Kudika
1 Iunie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.