Setari Cookie-uri

Ce spune despre tine pozitia in care dormi?

Fiecare dintre noi are o pozitie preferata in care doarme, iar un procent foarte mic din populatie obisnuieste sa schimbe mai multe pozitii de dormit pana dimineata. Specialistii sustin ca pozitia in care dormim vorbeste despre personalitatea noastra, iar Robert Phipps – expert in limbajul trupului din Marea Britanie, explica detaliat ce exprima modul in care dormim.

ce spune despre tine pozitia in care dormi

Limbajul trupului: ce spune despre tine pozitia in care dormi?

Sunt cateva pozitii de dormit preferate de majoritatea oamenilor, acestea fiind si cele mai studiate. Va propunem sa cititi in randurile ce urmeaza ce spune despre personalitatea noastra pozitia pe care o adoptam in timpul somnului.

Pozitia fetusului – dormitul pe o parte

Se pare ca 41% din populatie obisnuieste sa doarma in aceasta pozitie. Daca si tu dormi astfel, atunci esti o luptatoare! Obisnuiesti sa lupti pentru planurile tale, pentru cei dragi si pentru a obtine ceea ce doresti, iar perseverenta si curajul sunt punctele tale forte.

De asemenea persoanele care aleg aceasta pozitie au tendinta de a aprecia confortul, iar pozitia fetusului o adopta cu precadere persoanele care vor sa se relaxeze si sa scape de stres.

Probleme de sanatate posibile pentru cei care dorm pe o parte

Aceste persoane sunt mai predispuse pentru a suferi de dureri cronice mai ales la nivelul bratelor, soldurilor si genunchilor, din pricina compresiei nervilor in timpul somnului. De asemenea pot suferi de reflux gastroesofagian, in acest caz fiind recomandata o perna mai inalta.
Pentru confortul bazinului, se poate dormi cu o perna intre genunchi, aceasta solutie relaxeaza articulatiile soldului.

Citește și:

Pozitia de somn: soldatul

Conform studiilor, 8% dintre persoane dorm pe spate, cu bratele pe langa corp – pozitie numita si “soldatul”.

Cei care dorm astfel se pare ca sunt persoane disciplinate, cu asteptari inalte de la ei si de la ceilalti sau care sunt usor introvertite. Alegerea acestei pozitii de somn mai poate trada si o personalitate mai putin flexibila, insa care respecta intocmai regulile si principiile in care crede.Citeste continuarea articolului in pagina 2>>

foto: BigMouse, shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 Decembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.