Setari Cookie-uri

Ce spune despre tine pozitia in care dormi?

Fiecare dintre noi are o pozitie preferata in care doarme, iar un procent foarte mic din populatie obisnuieste sa schimbe mai multe pozitii de dormit pana dimineata. Specialistii sustin ca pozitia in care dormim vorbeste despre personalitatea noastra, iar Robert Phipps – expert in limbajul trupului din Marea Britanie, explica detaliat ce exprima modul in care dormim.

Probleme de sanatate posibile pentru cei care dorm pe spate in pozitia “soldatului”

Aceste persoane pot suferi mai des de probleme la nivelul coloanei cervicale, traduse prin stari de ameteala, senzatie de oboseala dimineata, la trezire, prin stari de greata sau dureri de cap. Uneori pot resimiti dureri in partea superioara a spatelui si pot prezenta la acest nivel musculatura incordata. Sportul, dar si masajul pot fi de mare ajutor pentru aceste persoane.

Pozitia de somn: pe spate, relaxat

O alta categorie o reprezinta cei care dorm pe spate, insa intr-o pozitie care inspira ralaxare, poate chiar cu mainile in dreptul capului sau asezate la ceafa.

Se pare ca doar 5% din populatie alege aceasta pozitie. Aceste persoane sunt foarte deschise, se adapteaza usor schimbarilor si au predispozitie in a-i asculta pe ceilalti atunci cand isi plang problemele. Sunt saritori si ii ajuta neconditionat pe cei din jur, fiind persoanele in care poti sa te increzi oricand, la orice ora.

Citește și:

Probleme de sanatate posibile

Ca si cei de mai sus, si aceste persoane pot suferi de probleme la nivelul coloanei cervicale. De asemenea refluxul gastroesofagian le poate crea probleme, la fel si sforaitul. Se pot relaxa in timpul somnului daca aleg sa doarma fara perna sub cap (cu exceptia celor care sufera de reflux gastroesofagian), insa cu perna fie sub genunchi, fie sub glezne. Pentru persoanele care sufera de reflux gastroesofagian este recomandata o perna mai inalta.

Dormitul pe burta

Dormitul pe burta este ales de persoanele care obisnuiesc sa aiba o dieta sanatoasa si sa faca sport. Adesea aceasta pozitie este preferata in special de copii si mai putin de catre adulti.

Dormitul pe burta tradeaza o persoana sensibila, care prezinta o mare nevoie de dragoste, poate chiar si atentie, insa doar din partea celor dragi. Acestora nu le place sa iasa in evidenta si sunt devotati credintelor pe care care le au. Sunt oameni de incredere si pot fi usor raniti, chiar daca nu o arata. Gestioneaza mai greu situatiile conflictuale si tind sa exagereze in ceea ce priveste autocritica.

Citește și:

Posibile probleme de sanatate ale celor care dorm pe burta

Acestia pot suferi de tulburari digestive, ca somatizari ale firii lor sensibile. De asemenea se pot confrunta cu alergii sau boli ale pielii. Insa stilul lor de viata sanatos pe care tind sa il aiba le asigura o sanatate de fier pe perioade lungi de timp.

Vizionare placuta


Kudika
9 Decembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.