Setari Cookie-uri

Luna sabatica - un altfel de cadou de Craciun

O luna de zile petrecuta intr-un loc necunoscut poate fi un pas important in cresterea ta personala.

Povestile despre ani sabatici petrecuti in jurul lumii ne pun la lucru imaginatia si ne fac sa visam. Insa chiar si o luna traita intr-o alta tara iti poate transforma viata. Acesta este un cadou pe care ti-l poti faci tie insati de Anul Nou. Secretul reusitei este sa abordezi aceasta experienta din perspectiva localnicilor si sa te pui in slapii sau, dupa caz, ghetele lor.

luna sabatica Foto interior si prima pagina: Alena Ozerova

O luna de zile petrecuta intr-un loc necunoscut poate fi un pas important in cresterea ta personala. Aflata in afara zonei tale de confort, experimentand zilnic situatii si provocari noi, ai sansa sa descoperi cat de puternica si, totodata, vulnerabila esti. De asemenea, o buna parte dintre valorile si credintele tale despre viata se pot rasturna. Mintea ta, obligata sa gaseasca solutii rapide, acceseaza resurese nebanuite de creativitate. Interactiunea cu oameni necunoscuti te ajuta sa devii mai increzatoare in tine si mai deschisa. Noul isi pierde aura inspaimantatoare.

Citește și:

In 2016, am petrecut patru luni in afara tarii dintre care trei la Dublin. Capitala Irlandei, faimoasa pentru puburile sale, este un creuzet al lumii occidentale si nu numai. Am cunoscut francezi, spanioli, italieni, est-europeni, coreeni, nord si sud americani, cu totii dornici sa socializeze si sa lege prietenii. In aceste conditii, Dublin este un oras in care esti singur doar daca vrei. Meetup.com este o ocazie minunata de a cunoaste oameni, atat localnici cat si straini, facand activitati care iti plac. Oferta este variata si acopera toate domeniile, de la fotografie la arta culinara, de la cursuri de teatru pentru incepatori la practicarea unei limbi straine.

In timpul petrecut in Irlanda, am inchiriat o locuinta. Am experimentat traiul in centrul orasului, intr-un apartament doar al meu, dar si intr-unul dintre cartiere, intr-o casa pe care am impartit-o cu proprietara si cu o alta romanca. Mi-am dat seama ca acasa este, intr-adevar, acolo unde iti este inima. Atata vreme cat mintea si sufletul iti sunt deschise, cact traiesti in momentul prezent, acasa este oriunde te afli. Cateva obiecte si fotografii dragi te pot ajuta sa recreezi o atmosfera familiara intr-un spatiu strain.

Citește și:

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.