Setari Cookie-uri

Protejeaza-te de calculator!

In urma cu o saptamana, dupa o zi destul de agitata si ore in sir petrecute in fata calculatorului, am avut nefericita "surpriza" de a ma trezi intr-o dimineata cu hemoragie oculara la ochiul drept. Aceasta problema a fost cauzata de: ore petrecute excesiv in fata calculatorului, oboseala, stres si curent.

Este utila o pauza de minim 10 minute la un interval de o ora. In cazul in care treburile nu ne permit aceste pauze, se poate recurge la alternarea sarcinilor din fata calculatorului cu altele care nu necesita fixarea privirii pe monitor.

De asemenea trebuie sa tinem cont de pozitionarea calculatorului fata de sursa de lumina. Daca este este cu fata spre lumina luimna, ochii se obosesc si se solicita exesiv. Este recomandat ca lumina sa bata din partea dreapta sau stanga. Exista si monitoare (cele cu cristale lichide) care nu reflecta lumina. Ecranul trebuie curatat periodic pentru a nu obosi ochii si incetosa privirea. Modifica marimea textului pe care il citesti pentru a nu-ti forta ochii sa se concetreze asupra micilor detalii.

Durerile de cap pot fi indepartate printr-un masaj de cateva minute la nivelul tamplelor si prin relaxarea ochilor. Incearca sa privesti un obiect indepartat si sa-l fixezi timp de cateva minute, apoi inchide ochii si maseaza-ti usor pleoapele.

Daca oricum ai foarte mult de lucru la calculator renunta cat poti de mult la timpul pierdut inutil pe sit-uri fara un adevarat folos personal, rareste mailurile si retrimiterea acestora (cu toate ca sunt glume, imagini interesante) si nu in ultimul rand, rareste discutiile pe messenger si intalneste-te cu prietenii in aer liber.

Consuma foarte multe lichide, prin aceasta metoda toxinele sunt eliminate mult mai usor din organism.
Florile de musetel au un efect anitalergic si sunt eficiente contra infectiilor dar si pentru durerile de cap provocate de obosirea excesiva a ochilor.

Cel mai sigur este consultul periodic al medicului specialist care poate recomanda un tratament corespunzator problemei tale. Cu toate ca anumite ceaiuri sau picaturi au fost benefice unor cunoscuti, nu inseamna ca si ochii tai pot reactiona in acelasi mod.

Un ultim sfat: in week-end pastreaza distanta de monitor si bucura-te de lumina naturala!

Un articol de Livia

Un articol sustinut de




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Mai 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.