Setari Cookie-uri

Sindromul premenstrual - metode de evitare

Balonari, stare de ameteala, dureri abdominale, greata, nervozitate si uneori depresie. Iti suna cunoscut? Daca da, atunci ai facut deja cunostinta cu sindromul premenstrual. Acest articol te va invata cum sa scapi de toate aceste simptome care, prin frecventa lor crescuta, au ajuns sa fie considerate, pe nedrept, ca fiind normale.

Pentru reglarea tranzitului intestinal, frecvent tulburat in randul femeilor cu sindrom premenstrual, sunt utile alimentele pe baza de fibre, eliminand desigur din alimenatie pe cele enumerate mai sus. Trebuie subliniat faptul ca aceasta nu este o dieta, ci o modificare in alimenatie pe o perioada scurta, de numai cateva zile, pentru a evita starea de indispozitie.
O cura de vitamine si minerale poate fi de asemenea o solutie: suplimenteaza alimentatia cu calciu, magneziu, zinc, vitamina E si B6. Unii cercetatori au emis o ipoteza conform careia sindromul premenstrual este cauzat de tulburari in metabolismul magneziului si al calciului si, din acest motiv, suplimentarea alimentatiei cu aceste minerale ar putea fi eficienta.

Pentru a scapa de durere, poti folosi analgezice pe baza de ibuprofen. Este de asemenea indicat un control ginecologic care sa verifice daca suferi sau nu de anexita.

Tratamentele cu hormoni pot fi recomandate numai de medicul specialist si presupun in general un tratament pe o perioada determinata cu anticonceptionale. Sunt in cercetare si tratamentele cu inhibitori selectivi de serotonina.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Iulie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.