Setari Cookie-uri

11 detalii pe care trebuie sa i le spui medicului!

Se spune ca medicului si preotului trebuie sa ii spui tot. Nimic mai adevarat! Noi am pus la punct o lista cu cele mai importante informatii pe care trebuie sa i le spui medicului tau !

Se spune ca medicului si preotului trebuie sa ii spui tot. Nimic mai adevarat! Noi am pus la punct o lista cu cele mai importante informatii pe care trebuie sa i le spui medicului tau !

1. Iei vreo pastila ?

Fiecare pastila poate interactiona cu o alta sau poate dauna organismului in cazul in care din momentul in care ti-a fost recomandata si pana la momentul actual a aparut o noua boala. Din acest motiv, atunci cand te prezinti la medic pentru o noua patologie trebuie sa-i spui exact ce medicamente iei in mod obisnuit chiar daca este vorba de o simpla aspirina.

2. Ai vreo ruda cu o boala grava ?

Unele boli pot fi ereditare. Din acest motiv trebuie sa ii spui medicului daca ai avut vreun caz de boala in familie (de exemplu cancer, ulcer, samd). In plus, altele pot fi contagioase (TBC, hepatita, bolile copilariei, etc).

3. Ai avut vreo boala sau vreo operatie de-a lungul vietii?

Orice patologie sau interventie chirurgicala trebuie trecuta in dosarul personal. Din pacate acestea se mai pierd si este bine sa fii precauta si sa ii spui medicului orice detaliu.

4. Retii apa?

Daca ocazional te "umflii" ca un balon fara niciun motiv serios este bine sa ii spui medicului. Poate fi vorba doar de un exces de sare in alimentatie, insa este bine sa eliminati celelate cauze. Astfel, in cazul unei patologii mai grave, aceasta va putea fi identificata de la primul semn.

5. Ai slabit sau te-ai ingrasat brusc in ultima vreme fara sa iti modifici alimentatia?

Unul din semnele bolilor consumative, intre care cea mai tragica este cancerul, se manifesta prin scaderea brusca in greutate aparent fara motiv. Femeile in general se bucura atunci cand pierd in greutate si uita sa mentioneze la medic acest mic detaliu. Total gresit! Este mult mai usor sa previi sau sa depistezi in stadiile incipiente o boala si mult mai greu sau chiar imposibil sa o tratezi atunci cand deja a atins un nivel avansat de dezvoltare.

6. Obosesti usor?

Bolile inimii sunt clasificate in general in functie de cat de repede obosesti. Desigur, faptul ca urci pana la primul etaj cu liftul nu inseamna ca esti bolnav, ci doar comod, insa daca alegi scarile si simti ca nu mai poti respira dupa cateva trepte, e bine sa iti faci cateva teste pentru a verifica daca inima functioneaza in parametrii normali.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 August 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.