Setari Cookie-uri

11 detalii pe care trebuie sa i le spui medicului!

Se spune ca medicului si preotului trebuie sa ii spui tot. Nimic mai adevarat! Noi am pus la punct o lista cu cele mai importante informatii pe care trebuie sa i le spui medicului tau !

7. Dormi bine?

Tulburarile de somn pot avea si cauze organice. O boala poate avea ca unic simptom faptul ca nu iti permite sa te odihnesti. Unde mai pui ca atunci cand nu ai parte de suficient somn da nastere unui teren fetil pentru o multime de alte boli care apar atunci cand organismul este slabit.

8. Te mananca pielea?

Atunci cand te mananca pielea poti avea o ciuperca sau te poti scarpina pe fond de stres. Desigur, pruritul (mancarimea) poate fi si el un semn al unei boli foarte grave precum cancerul. DIn pacate multi medici ignora acest indiciu.

9. Ai tulburari digestive: greata, constipatie, diaree, etc ?

Am avut la un moment dat surpriza de a intalni un pacient care credea ca este perfect normal sa aiba simptome precum greata sau varsaturi cel putin o data pe luna. Am considerat asadar necesar sa mentionez ca nu este normal sa versi, sa iti fie greata sau sa ai constipatie ori diaree! Toate aceste semne indica o tulburare care necesita tratament!

10. Ai avut contacte sexuale cu un alt partener de cand ai fost ultima data la ginecolog?

Revenim la ideea ca la preot si la medic trebuie sa spui tot. Ginecologul este in varful clasamentului atunci cand vine vorba de minciuna. Ganditi-va ca nu ii puteti spune unui ginecolog ceva ce nu a mai auzit niciodata! Nu va rusinati! Spuneti tot pentru a-l putea orienta catre diagnosticul corect si implicit catre tratamentul adecvat!

11. Ai observat o modificare in corpul tau ?

Ai o secretie anormala care nu te incomodeaza prin urmare nu consideri important sa o mentionezi ginecologului ta ? Gresit ! Cele mai grave boli sunt silentioase ! A aparut o pat ape corpul tau sau o alunita si-a modificat forma ? Fugi repede la dermatologul tau fiindca in ultima vreme radiatiile UV au devenit din ce in ce mai agresive.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 August 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.