Setari Cookie-uri

3 metode de a renunta la fumat fara sa te ingrasi

Renuntarea la tigari este foarte dificila fiindca fumatorii nu sunt neparat dependenti fizic, cat mai ales psihic. Astfel, privarea de o obisnuinta devine dificila, mai ales pentru cei care asociaza tigarile cu toate momentele cheie din viata: cafeaua de dimineata, tigara de dupa masa sau de dupa constactul sexual, fumatul in starile de stres sau bucurie, fumatul cu colegii, fumatul la televizor etc.

Renuntarea treptata

Renuntarea treptata este recomandata celor care fumeaza foarte mult sau celor cu vointa slaba. Metoda este simpla, insa dureaza. Se recomanda ca in fiecare saptamana sa mai scadeti o tigara din numarul celor pe care le fumati zilnic. De exemplu daca fumati un pachet si jumatate, adica 30 de tigari pe zi, o saptamana scadeti o tigara, adica fumati 29 in fiecare zi. Apoi in urmatoarea saptamana 28 si tot asa, pana ajungeti la 15 tigari pe zi. Apoi scadeti 2 tigari pe zi in fiecare saptamana pana ajungeti sa fumati 5 tigari pe zi. Mentineti ratia 2 saptamani, apoi renuntati brusc. Metoda are mai multe avantaje:
- Va priveaza treptat de nicotina, astfel ca efectele pozitive se instaleaza usor si aveti timp sa va adaptati cu ele;
- Cresterea in greutate nu se produce fiindca doza de nicotina scade treptat si nu ii veti resimti lipsa atat de mult;
- Va obisnuieste cu gandul ca va veni un timp in care nu veti mai fuma, iar inductia psihologica, chiar daca nu deveniti constienti de ea, este extrem de puternica. Adesea fumatorii care aleg aceasta metoda si o urmeaza cu strictete in primele saptamani ajung sa renunte la fumat inainte de a finaliza metoda descrisa, de exemplu cand ajung la 15 tigari pe zi.
Este important sa va intocmiti un program de miscare si sa incercati sa mancati in fiecare zi o salata si cateva fructe. Pentru a va ajuta mai mult ficatul in procesele de detoxifiere se recomanda sa beti si o cana cu lapte in fiecare zi.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.