Setari Cookie-uri

3 metode de a renunta la fumat fara sa te ingrasi

Renuntarea la tigari este foarte dificila fiindca fumatorii nu sunt neparat dependenti fizic, cat mai ales psihic. Astfel, privarea de o obisnuinta devine dificila, mai ales pentru cei care asociaza tigarile cu toate momentele cheie din viata: cafeaua de dimineata, tigara de dupa masa sau de dupa constactul sexual, fumatul in starile de stres sau bucurie, fumatul cu colegii, fumatul la televizor etc.

Inlocuitorii cu nicotina

Atunci cand se folosesc inlocuitorii cu nicotina este foarte important sa nu mai fumati. Altfel riscati sa va intoxicati si nu putini sunt cei care au trecut prin aceasta experienta. Intoxicatia se produce pentru ca furnizorii de nicotina (plasturi, tigara electronica, gume de mestecat cu nicotina etc.) va asigura o anumita doza nicotinica, una cu putine riscuri, insa daca fumati aduceti un plus de nicotina astfel incat metabolizarea acesteia in ficat devine greoaie si se ascumuleaza in organism, determinand intoxicatia. Persoanele intoxicate au o stare generala de rau, cu dureri de cap, chiar si dureri musculare, stare de ameteala, greata si voma.

Este important sa adoptati o dieta bogata in antioxidanti, poate chiar o cura de detoxifiere. In felul acesta facilitati detoxifierea organismului si dezobisnuinta acestuia de nicotina. Se recomanda sa consumati multe lactate, frcute si legume.

Citește și:

Avantajele acestei metode constau in faptul ca va priveaza de gudroanele si celelalte substante nocive din tigara, ca monoxidul de carbon, insa totodata elimina sevrajul nicotinic.

Vizionare placuta


Kudika
13 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.