Setari Cookie-uri

Cancerul de col uterin poate fi prevenit!

In Romania, cancerul de col uterin este a treia cauza de deces prin cancer la femei, dupa cancerul pulmonar si cel de san. Datele furnizate de Centrul de Calcul si Statistica Sanitara din Romania arata ca acest tip de cancer afecteaza de 3 ori mai multe femei decat cancerul ovarian. Numai in 2005 au fost depistate 3202 noi cazuri de cancer de col uterin, din totalul de 37335 inregistrate la sfarsitul aceluiasi an.

Infectia cu HPV apare frecvent la femeile tinere, active sexual, incidenta cancerului de col uterin fiind mai mare insa la femeile de peste 35 de ani, sugerand progresia lenta a infectiei virale catre cancer. Conform datelor furnizate de Centrul de Calcul si Statistica Sanitara, peste 66% din noile cazuri de cancer depistate in 2005 au varste intre 35 si 55 de ani si aproximativ 70% dintre decesele cauzate de cancerul de col uterin se inregistreaza la femeile cu varste intre 45 si 70 de ani.

GlaxoSmithKline - una dintre cele mai mari companii din lume in domeniul sanatatii si farmaceutic, bazata pe cercetare - este profund angajata in imbunatatirea calitatii vietii, oferind oamenilor posibilitatea de a realiza mai multe, a se simti mai bine si a trai mai mult. Pentru informatii despre companie, va rugam sa vizitati site-urile www.gsk.com si www.gsk.ro.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Septembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.