Setari Cookie-uri

Top 10: Alimente pentru un creier sanatos

Descopera 10 alimente excelente pentru o viata sanatoasa!

Suntem in mare parte influentati de alimentele pe care le consumam. Munca la birou, lipsa exercitiilor fizice, grija materiala si alte probleme tind sa ne duca spre depresie sau nevroza. Cand depunem un efort intelectual intens, creierul oboseste si dupa o perioada stresanta incepe sa dea semnale de alarma in tot corpul: insomnii, tremuraturi, dureri precordiale, ameteli, amorteli ale membrelor, anxietate, dureri de cap, sufocari. De cele mai multe ori, aceste semne nu constituie o boala organica ci numai o atentionare. In timp, daca nu sunt luate masuri, lucrurile se agraveaza...

Pe langa somnul sfant, activitatile recreative si apartenenta la un grup care permite comunicarea libera, creierul are nevoie de o alimentatie speciala. Iata care sunt cele mai bune alimente pentru o minte sanatoasa!

Scoicile. Aceste minuni submarine au fost utilizate din cele mai vechi timpuri, Casannova chiar consumandu-le pentru proprietatile lor afrodisiace. Scoicile au insa si mult zinc, element implicat in reactiile corecte ale multor enzime. Zincul ajuta creierul sa stocheze informatii noi si sa ajunga la cele vechi mai repede. De asemenea, scoicile contin si fier.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Martie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.