Setari Cookie-uri

S-a descoperit vaccinul anticancer

Daca in secolul trecut bolile infectioase erau principala problema de sanatate publica din lipsa tratamentului antibiotic, in zilele noastre cancerul este maladia cea mai dramatica din cauza incidentei din ce in ce mai crescute, a prognosticului prost si a ineficientei terapeutice. Tratamentul antibiotic a reprezentat o adevarata "revolutie" in istoria medicinei si a transformat paleta larga de boli infectioase care facea ravagii in populatie la un moment dat, in afectiuni banale, curabile in majoritatea cazurilor. O noua revolutie este pe cale sa se produca. In zilele noastre, grupurile stiintifice si cercurile de cercetare au ca obiect al studiilor si experimentelor obtinerea unui tratament pentru o afectiune practic incurabila pana in prezent: cancerul. Chiar daca acum oamenii de stiinta au de partea lor evolutia tehnologiei, isi desfasoara activitatile in cele mai moderne si bine dotate laboratoare si dispun de fonduri financiare consistente pentru cercetare, rezultatele lor nu au fost extraordinare pentru ca nu s-a obtinut un medicament eficient, necostisitor, usor accesibil bolnavilor, care utilizat pe scara larga sa produca o scadere a numarului de cazuri de cancer la nivel mondial.

Daca in secolul trecut bolile infectioase erau principala problema de sanatate publica din lipsa tratamentului antibiotic, in zilele noastre cancerul este maladia cea mai dramatica din cauza incidentei din ce in ce mai crescute, a prognosticului prost si a ineficientei terapeutice. Tratamentul antibiotic a reprezentat o adevarata “revolutie” in istoria medicinei si a transformat paleta larga de boli infectioase care facea ravagii in populatie la un moment dat, in afectiuni banale, curabile in majoritatea cazurilor.
O noua revolutie este pe cale sa se produca. In zilele noastre, grupurile stiintifice si cercurile de cercetare au ca obiect al studiilor si experimentelor obtinerea unui tratament pentru o afectiune practic incurabila pana in prezent: cancerul. Chiar daca acum oamenii de stiinta au de partea lor evolutia tehnologiei, isi desfasoara activitatile in cele mai moderne si bine dotate laboratoare si dispun de fonduri financiare consistente pentru cercetare, rezultatele lor nu au fost extraordinare pentru ca nu s-a obtinut un medicament eficient, necostisitor, usor accesibil bolnavilor, care utilizat pe scara larga sa produca o scadere a numarului de cazuri de cancer la nivel mondial.

Totusi rezultatele catorva laboratoare sunt imbucuratoare si s-ar putea ca in viitor bolnavii cu diferite tipuri de cancer sa beneficieze de pe urma descoperirilor recente. Iata care sunt cele mai importante dintre ele:

In luna iulie 2007, specialistii laboratorului american Northwest Biotherapeutics au anuntat ca au descoperit un vaccin pentru cancerul cerebral. Numit DCVax - Brain, vaccinul a intrat in stadiul testelor clinice care se fac spitale din Elvetia, acolo unde compania americana a gasit conditiile legislative pentru acest demers. De anul trecut, despre vaccinul care costa atunci 55.000 de euro nu s-au mai comunicat multe informatii, insa specialistii laboratorului american sperau sa primeasca, cel tarziu in anul 2009, autorizatie de punere pe piata in tarile Uniunii Europene.

Conform specialistilor, durata medie de supravietuire a pacientilor carora s-a administrat, a crescut de la 14 luni la 33 de luni, insa oficialii laboratorului care a dezvoltat acest vaccin sunt de parere ca imbunatatirile ulterioare pot duce la rezultate mult mai bune in tratarea pacientilor cu cancer. Revolutionara terapie actioneaza prin stimularea si revigorerea sistemul imunitar al pacientilor diagnosticati cu neoplasm si orientarea celulelor sistemului imunitar asupra celulelor canceroase. Rezultatul a peste 20 de ani de cercetare, formula revolutionara contine antigene obtinute dintr-un tip de celule aflate in creier si implica producerea adecvata de anticorpi specifici impotriva celulelor tumorale si anume impotriva unei anumite proteine neoplazice.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.