Setari Cookie-uri

Ai incredere sa zambesti!

Efectele benefice ale rasului au devenit cunoscute pentru cati mai multi oameni si stim ca o persoana este mai frumoasa cand zambeste. La o petrecere, cu prietenii sau la o cina romantica alaturi de persoana iubita zambetul aduce un plus de frumusete, de voie buna, de destindere si relaxare.

De asemena medicul stomatolog va poate proteja dintii cu un tratament ce impiedica atasarea bacteriilor, prevenind aparitia cariilor si a tartrului.

Cand trebuie sa va prezentati la stomatolog?


Ne prezentam in cabinetul doctorului stomatolog in urmatoarele situatii:
  • Cand efectuam vizita de rutina.
  • In cazul in care un dinte doare sau se misca.
  • Atunci cand gingiile sunt dureroase ori sangereaza.
  • Atunci cand dintii sunt sensibili si dor la lichide reci ori la dulciuri. Medicul stomatolog va va face un tratament prin care aceasta sensibilitate a dintilor va fi vindecata.
  • Daca apare o rana la nivelul cavitatii bucale care nu se vindeca in decurs de doua saptamani.
  • Daca respiratia urat mirositoare persista.
  • Daca ati suferit traumatisme la nivelul cavitatii bucale.


Cum se periaza corect dintii


Mai inainte de toate ar trebui sa va periati dintii dupa fiecare masa. Stiu ca serviciul ori scoala sau alte activitati va impiedica sa faceti acest lcru, dar pentru cei care au posibilitatea le sugerez sa poarte cu ei periuta de dinti si in pauzele de masa, iar dupa ce au terminat de mancat sa isi curete dintii. Daca totusi acest lucru nu este posibil, dimineata inainte de a pleca de acasa si seara iainte de culcare spalati-va dintii.

Este indicata o perie cu dintii nici moi dar nici tari si care sa nu fie foarte lata pentru a va permite periajul tuturor dintilor. Periuta se tine la un unghi de 45 de grade fata de linia de unire a dintilor cu gingia si se periaza prin miscari circulare si de sus-jos. Se va insista asupra suprafetei masticatorii a dintilor. Puteti folosi o periuta electrica, s-a demonstrat stiintific ca acestea realizeaza un periaj mai bun decat periutele clasice.

Este recomandat sa folositi pastele de dinti care contin fluoruri, acestea protejeaza dintii impotriva tartrului si a cariilor.

Nu doar dintii trebuie periati, ci intreaga cavitate orala, astfel ca periuta de dinti trebuie plimbata si pe interiorul obrajilor si pe suprafata limbii. In general, pe limba se aseaza o placa plina de bacterii ce este responsabila de respiratia urat mirositoare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.