Setari Cookie-uri

Ai incredere sa zambesti!

Efectele benefice ale rasului au devenit cunoscute pentru cati mai multi oameni si stim ca o persoana este mai frumoasa cand zambeste. La o petrecere, cu prietenii sau la o cina romantica alaturi de persoana iubita zambetul aduce un plus de frumusete, de voie buna, de destindere si relaxare.

Folosirea atei dentare


Pentru a curata dintii prin locurile pe unde periuta nu ajunge va trebui sa utlizati ata dentara. Exista doua metode in care o puteti folosi:
  • Prin rasucirea atei pe cate un deget de la fiecare mana. Se creaza tensiune pe fir si se introduce cu grija intre dinti, curbandu-se ata pe un dinte si pe altul. Se efectueaza miscari de sus-jos.
  • Metoda atei circulare. Se taie ata si se leaga capetele, care mai apoi se fixeaza cu doua degete si se introduce intre dinti, efectuand aceleasi miscari ca mai sus.

Nu va speriati daca gingiile vor sangera. La inceput acest lcuru este firesc, iar dupa cateva saptamani de folosinta zilnica gingiile se vor adapta, vor deveni mai rezistente si mai sanatoase.

Nu folositi periute de dinti ce au perisorii tari. Nu trebuie sa periati violent dintii, caci distrugeti smaltul.


Hrana sanatoasa


Atat pentru sanatatea dintilor cat si a intregii cavitati bucale si pentru inlaturarea respiratiei urat mirositoare este important sa va hraniti sanatos.

Nu trebuie sa lipseasca din alimentatia voastra fructele, legumele si branzeturile. Acestea contin vitamine si substante bactericide sau bacteriostatice care nu lasa flora bucala sa se inmulteasca anarhic si totodata (mai ales branzeturile) contin si calciu pentru intarirea dintilor.

Ar trebui sa evitati dulciurile care contin foarte mult zahar si care predispun la un contact indelungat al zaharului cu smaltul dentar, cum ar fi bomboanele, acadelele, diferite dropsuri cu zahar etc.

Evitati gustarile intre mese ori seara inainte de culcare, dupa ce v-ati spalat pe dinti.

Puteti consuma cu incredere si chiar insistam in aceasta recomandare guma de mestecat fara zahar. Dupa ce ati mancat si mai ales daca nu aveti posibilitatea sa va curatati dintii, luati o guma care nu contine zahar si in felul acesta va veti restabili pH-ul bucal si va veti curata cat de cat dintii. Nu abuzati insa de mestecarea gumei, aceasta nu trebuie sa o savurati mai mult de un sfert de ora si intotdeauna dupa masa, caci altfel riscati sa va imbolnaviti stomacul.

Aveti grija si de sanatatea generala a organismului, caci sunt unele boli ce predispun la afectiuni dentare, cum sunt patologii ale stomacului, diverse infectii virale (herpesul) sau racelile frecvente.

Un articol de Iulia D.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.