Setari Cookie-uri

Cum ar fi o viata fara El?

In perioada 9-12 februarie standul campaniei Comisiei Europene - HELP- Pentru o viata fara tutun - se va afla in statiuni de pe Valea Prahovei, pentru a invita turisti コi localnici sa efectueze testul monoxidului de carbon din aerul expirat. La stand sunt asteptati atat tineri cat コi varstnici, fumatori sau nefumatori, care doresc sa afle cum sunt afectati de fumul de tigara.

În perioada 9-12 februarie standul campaniei Comisiei Europene - HELP- Pentru o viaț f縒 tutun - se va afla în stațiuni de pe Valea Prahovei, pentru a invita turiコti コi localnici s efectueze testul monoxidului de carbon din aerul expirat. La stand sunt aコteptai atât tineri cât コi vârstnici, fum縟ori sau nefum縟ori, care doresc s afle cum sunt afectai de fumul de igar.

Programul Caravanei este:

SINAIA - 9 februarie
BUSTENI - 10 februarie
AZUGA - 11 februarie
PREDEAL - 12 februarie

De ce sa facei testul monoxidului de carbon ?
Cu aceast ocazie:
  • vei afla despre efectele fumatului asupra organismului
  • vi se va face o scurta interpretare a rezultatului
  • vei deveni conコtient de pericolele fumatului pasiv
  • avei ocazia s planificai コi s începei o metod personal de renunare, cu ajutorul unei asistene personalizate prin e-mail
  • aflai unde v putei adresa pentru ajutor.
“Testul monoxidului de carbon” (CO Test) indic o valoare exact a concentraiei de CO din pl緡âni (numar de particole de CO dintr-un milion de particole de aer expirat), este rapid (dureaz un minut), simplu, gratuit コi este efectuat de c縟re o echip special instruit, dup aceleaコi standarde コi proceduri ca în toate Statele Membre UE.

Echipa care lucreaz în cadrul standului european HELP îコi propune s contribuie prin informaii コi asisten la conコtientizarea pericolelor determinate de fumatul activ コi pasiv, iar celor interesai s le fac trimiteri c縟re soluii disponibile pentru renunare la fumat.

Începand din martie 2006 コi pân în prezent au fost realizate peste 200,000 de test縒i ale nivelului de monoxid de carbon în toate Statele Membre ale Uniunii Europene – în locuri publice, în cadrul unor institutii / organizaii, în コcoli sau instituii de înv緡ânt sau cu ocazia unor evenimente culturale sau sportive. În România, campania s-a bucurat de un interes deosebit, fiind realizate anul trecut circa 3,500 de test縒i individuale în cadrul a 6 evenimente. Anul acesta, echipa HELP din Romania コi-a propus s realizeze peste 10,000 de testari. Rezultatele vor face obiectul unui amplu studiu european care va fi publicat dup încheierea campaniei “HELP- Pentru o via f縒 tutun” (Septembrie 2008).
Citeネ冲e ネ冓:

Vizionare placuta


Kudika
15 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.