Cum ar fi o viata fara El?

Cum ar fi o viata fara El?

In perioada 9-12 februarie standul campaniei Comisiei Europene - HELP- Pentru o viata fara tutun - se va afla in statiuni de pe Valea Prahovei, pentru a invita turisti ║i localnici sa efectueze testul monoxidului de carbon din aerul expirat. La stand sunt asteptati atat tineri cat ║i varstnici, fumatori sau nefumatori, care doresc sa afle cum sunt afectati de fumul de tigara.

În perioada 9-12 februarie standul campaniei Comisiei Europene - HELP- Pentru o viațŃ fŃrŃ tutun - se va afla în stațiuni de pe Valea Prahovei, pentru a invita turi║ti ║i localnici sŃ efectueze testul monoxidului de carbon din aerul expirat. La stand sunt a║tepta■i atât tineri cât ║i vârstnici, fumŃtori sau nefumŃtori, care doresc sŃ afle cum sunt afecta■i de fumul de ■igarŃ.

Programul Caravanei este:

SINAIA - 9 februarie
BUSTENI - 10 februarie
AZUGA - 11 februarie
PREDEAL - 12 februarie

De ce sa face■i testul monoxidului de carbon ?
Cu aceastŃ ocazie:
  • ve■i afla despre efectele fumatului asupra organismului
  • vi se va face o scurta interpretare a rezultatului
  • ve■i deveni con║tient de pericolele fumatului pasiv
  • ave■i ocazia sŃ planifica■i ║i sŃ începe■i o metodŃ personalŃ de renun■are, cu ajutorul unei asisten■e personalizate prin e-mail
  • afla■i unde vŃ pute■i adresa pentru ajutor.
“Testul monoxidului de carbon” (CO Test) indicŃ o valoare exactŃ a concentra■iei de CO din plŃmâni (numar de particole de CO dintr-un milion de particole de aer expirat), este rapid (dureazŃ un minut), simplu, gratuit ║i este efectuat de cŃtre o echipŃ special instruitŃ, dupŃ acelea║i standarde ║i proceduri ca în toate Statele Membre UE.

Echipa care lucreazŃ în cadrul standului european HELP î║i propune sŃ contribuie prin informa■ii ║i asisten■Ń la con║tientizarea pericolelor determinate de fumatul activ ║i pasiv, iar celor interesa■i sŃ le facŃ trimiteri cŃtre solu■ii disponibile pentru renun■are la fumat.

Începand din martie 2006 ║i pânŃ în prezent au fost realizate peste 200,000 de testŃri ale nivelului de monoxid de carbon în toate Statele Membre ale Uniunii Europene – în locuri publice, în cadrul unor institu■tii / organiza■ii, în ║coli sau institu■ii de învŃ■Ńmânt sau cu ocazia unor evenimente culturale sau sportive. În România, campania s-a bucurat de un interes deosebit, fiind realizate anul trecut circa 3,500 de testŃri individuale în cadrul a 6 evenimente. Anul acesta, echipa HELP din Romania ║i-a propus sŃ realizeze peste 10,000 de testari. Rezultatele vor face obiectul unui amplu studiu european care va fi publicat dupŃ încheierea campaniei “HELP- Pentru o via■Ń fŃrŃ tutun” (Septembrie 2008).

Vizionare placuta


Kudika
15 Februarie 2008
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri