Setari Cookie-uri

Trusa pentru sanatatea ta

Acasa intr-un dulap ori in geanta de voiaj trusa medicala nu ar trebui sa lipseasca nimanui. Cum mereu suntem dispusi la mici accidente ori la variatii ale starii de sanatate ar trebui ca mereu sa avem la indemana toate cele necesare pentru a intampina posibilele situatii patologice.


Pentru greturi si varsaturi


Conteaza si cauza care produce aceste stari, mai exact daca varsaturile sunt prezente datorita unor dezechilibre la nivelul stomacului ori sunt de natura biliara etc. Oricum, un foarte bun medicament este metoclopramidul, dar si emetiralul si torecanul.

Pentru reducerea febrei

Nelipsite din trusa sunt si antipireticele precum: aspirina, paracetamol, saridon etc.

Antialergice

Daca plecati intr-o zona cu fauna bogata ori cu multe insecte trebuie sa aveti la voi antialergice. Mai ales daca va stiti deja alergici la unele substante (cum ar fi veninul de albina) trebui sa aveti la voi, pentru a evita socul anafilactic, cortizon si un pen cu adrenalina. Pentru alergiile mai usoare sunt recomandate: antihistaminice de tipul claritinei, telfastului sau aeriusului precum ai alte antialergice ca: gelul cu fenistil (reduce senzatia de mancarime) pentru muscaturile de insecte (paianjeni, tantari etc.), hismanal etc.

Antiinflamatoare usoare


Pentru unele inflamatii usoare ori pentru situatiile in care va luxati ori fracturati un membru este bine sa folositi antiinflamatoare usoare precum aspirina, paracetamolul, dar si geluri antiinflamatoare cu aplicare locala. Daca aveti si dureri puteti lua un analgetic. In cazul fracturilor sau luxatiilor nu sunt suficiente aceste medicamente ci va trebui sa va prezentati de urgenta la cel mai apropiat spital. Pentru articulatii dureroase, pe langa antiinflamatoare usoare si analgetice este bine sa aveti si o fasa elastica pe care sa o infasurati in jurul articulatiei pentru a reduce sau a preveni umflarea.

Arsuri

Pentru arsuri usoare trebuie sa aveti in trusa unguente, dezinfectante si fese, precum si Bioxiteracor.

Pentru rani usoare

In cazul in care va raniti, va juliti ori alt mic accident duce la lezarea usoara a pielii trebuie sa aveti la voi pansamente, substante dezinfectante si/sau plasturi. Plaga se spala bine cu solutie dezinfectanta si, in cazul in care este murdara, dupa spalarea cu apa si sapun se toarna putina apa oxigenata pentru a scoate impuritatile din plaga. Desi unii medici sunt impotriva folosirii apei oxigenate, caci are efecte necrozante asupra tesuturilor, totusi atunci cand plaga nu poate fi curatata prin tamponare este bine sa folositi si cateva picaturi de apa oxigenata. Mai apoi plaga se bandjeaza cu fese sterile.

Este bine ca toate cele scrise mai sus sa nu lipseasca din casa dumneavoastra si nici din bagajul de calatorie, caci niciodata nu se stie ce ne rezerva viata, iar noi trebuie sa fim pregatiti.

Un articol de Iulia Dibu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.