Setari Cookie-uri

Alimentele care contin vaccinuri

Cercetatorii rusi au reusit sa modifice genetic unele alimente, mai exact rosiile, astfel incat au introdus in materialul genetic al celulelor plantei un grup de gene ce codifica proteine ale unor virusuri.

Cercetatorii rusi au reusit sa modifice genetic unele alimente, mai exact rosiile, astfel incat au introdus in materialul genetic al celulelor plantei un grup de gene ce codifica proteine ale unor virusuri.

Acest lucru este foarte util mai ales pentru tarile mai slab dezvoltate sau cele in care clima nu permite transportul unor astfel de vaccinuri decat in conditii speciale ce sunt foarte costisitoare pentru unele tari si acestea nu isi permit. Spre exemplu in Africa ar fi nevoie de camere frigorifice speciale astfel incat sa se poata produce transportul si pastrarea acestor vaccinuri, insa exista zone lipsite de alimentatie electrica, deci depozitarea acestor vaccinuri ar fi imposibila. Mai mult, oamenii de acolo dar si din alte tari nu se pot deplasa la putinele centre care au aceste vaccinuri caci sunt prea departe, iar institutele medicale sunt prea slab finantate pentru a-si permite transportul vaccinurilor la cei care au nevoie de ele.

Chiar si in tarile suficient de dezvoltate economic unde aceste probleme de mai sus nu exista oamenii nu vin sa se vaccineze pur si simplu din neglijenta. Spre exemplu, la noi in tara sunt vaccinuri antihepatitice in foarte multe farmacii (chiar si farmaciile mici, de cartier), insa prea putini le cumpara si se vaccineaza. De ce aceasta? Nu stiu sa motivez exact, dar am observat ca oamenii in general sunt neglijenti in ceea ce priveste sanatatea lor.

Alimentele vor contine vaccinuri


Solutia gasita de cercetatori pentru toate obstacolele ce stau in calea vaccinarii populatiilor este introducerea vaccinurilor in alimente. Astfel oamenii vor creste in propria gradina fructele sau legumele ce contin vaccinuri, indiferent de clima in care locuiesc. Mancand rosii, cartofi, banane, copiii (daca le este permis) si adultii se vor imuniza impotriva unor virusuri.

In ce consta vaccinarea prin intermediul alimentelor?


Experimentul s-a facut pe rosii. Conform unui articol din New Scientist se pare ca oamenii de stiinta au folosit bacteria Agrobacterium tumefaciens pentru a introduce in aceasta planta genele ce codifica proteinele unor virusuri precum virusul hepatitic B si HIV. Experientele pe soriceii de laborator au avut rezultate uimitoare, cobaii s-au imunizat impotriva acestor virusuri secretand cantitati optime de anticorpi astfel incat au rezistat incercarii de a-i infecta ulterior cu virusul hepatitic B.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.