Setari Cookie-uri

Sfaturi de primavara

Primavara este asociata cu un nou inceput, asta pentru ca natura revine la viata, infloreste, vremea se incalzeste, soarele ne umple de lumina si bucurie, ne imbie la plimbari in aer liber, iesiri la terasa sau la padure. Acesta este anotimplul ideal pentru ingrijiri mai atente ale corpului, nu numai pentru ca parca suntem si noi mai optimiste, ne ingrijim mai cu spor, natura ne sprijina demersurile oferindu-ne bogatia ei, dar si pentru ca este momentul sa ne pregatim serios corpul pentru vara.

* sucul de pere: astenie, anemie, oboseala, diaree;
* sucul de struguri: obezitate, boli reumatice, litiaza biliara si urinara; acest suc mai este numit si “lapte vegetal”
* sucul de prune: oboseala, ateroscleroza, reumatism, constipatie;
* sucul de castraveti: boli reumatice, guta; aplicat extern, are o actiune foarte buna asupra ridurilor;
* sucul de morcovi: ideal pentru intoxicatii ale pielii, imbatranire precoce, ulcer, boli hepato-biliare;
* sucul de spanac: oboseala, convalescenta;
* sucul de sfecla rosie: anemie, demineralizare;
* sucul de rosii: astenie, anorexie, oboseala, intoxicatii, ateroscleroza, boli reumatice.

Vitaminizati-va

Vitaminele nu trebuie sa lipseasca din trusa pentru frumusete si sanatate. Vitaminele A si E sunt indispensabile frumusetii. Se pot folosi atat ca suplimente alimentare, cat si in diferite masti: pentru par, ten, intregul corp, hranind, netezind si prevenind imbatarnirea prematura.

Nici vitamina C nu trebuie sa lipseasca din alimentatia voastra, intrucat este extrem de utila atat pentru frumusete cat si pentru supletea vaselor cerebrale. Insa cum totul porneste de la creier, nu uitati nici de vitaminele B1, B2, B6 si B12, care sunt necesare pentru intretinerea celulelor nervoase.

Must-have

Exista si in trusa de frumusete anumite elemente care nu trebuie sa va lipseasca niciodata, pe care este bine sa le aveti la indemana datorita intrebuintarilor multiple si rezultatelor exceptionale. Am sa numesc doua poate cele mai importante: mierea si uleiul de masline.

Mierea este bogata in zaharuri simple, usor de asimilat de catre organism, motiv pentru care se recomanda inlocuirea zaharului cu aceasta. Ea este bogata in vitamine (C, D, E, B) si minerale (calciu, magneziu, potasiu, fosfor), ideala atat pentru uz intern cat si extern, in masti si tratamente pentru piele, par sau unghii.

Uleiul de masline contine aceeasi grasime prezenta in piele, de aceea este atat de beneifc in tratamentele de frumusete, si in plus are efect antioxidant. Se recomanda a se consuma cate o lingurita de ulei de masline dimineata, pe stomacul gol, deoarece este un pansament gastric si micsoreaza colesterolul din sange.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.