Setari Cookie-uri

Metode de eliminare a toxinelor din organism

Factorii nocivi ai mediului, un regim de alimentare dezechilibrat, stresul si agitatia cotidiana, toate acestea isi pun amprenta asupra sanatatii noastre. In aceste conditii, organismul asimileaza si stocheaza progresiv diferite cantitati si categorii de substante toxice. Atunci cand toxinele sunt acumulate intr-o cantitate exagerata, in organism au loc dereglari energetice, care la randul lor determina aparitia unor anomalii patogene, de factura energetica mai intai, apoi de factura fizica. Si incet, dar sigur, organismul nostru devine din ce in ce mai vulnerabil in fata alergiilor, a obezitatii, a celulitei, a migrenelor, a oboselii, a constipatiei sau a depresiei.

-Curatarea limbii si a cavitatii bucale se efectueaza de obicei inainte si dupa mesele principale, dar in mod deosebit dimineata. Pe langa procedeele la care apelam in mod obisnuit pentru curatarea limbii: perierea si curatarea danturii cu ajutorul periutei si a pastei de dinti, cu apa si sare, cu malai sau razuirea cu ajutorul unei spatule de lemn, se recomanda punerea in practica a metodei uleiului supt: Karskuc. Aceasta consta in introducerea in gura a unei linguri de ulei comestibil, plimbandu-se maxim douazeci de minute in cavitatea bucala cu ajutorul limbii, dupa care uleiul se arunca, clatindu-se bine gura cu apa si pasta de dinti. Toxinele sunt eliberate din organism prin mai multe cai de eliminare: fie prin urina, fie prin transpiratie, fie prin defecatie. Trebuie mentionat insa ca unele dintre cele daunatoare toxine sunt eliberate din organism prin limba si prin cavitatea bucala. Acestea se depun in special pe limba, fapt ce poate fi constatat dimineata, dar mai ales atunci cand organismul este bolnav sau se afla in timpul curelor de post alimentar.

-Metoda yoghina de dezintoxicare “Shank Prakshalana” este o modalitate prin care se curata in mod deosebit intestinul gros, stomacul si intestinul subtire. Aceasta metoda de dezintoxicare presupune consumarea a catorva pahare cu apa usor sarata si incalzita la o temperatura medie precum si efectuarea unui set de exercitii specifice. Procedura “Shank Prakshalana” are drept scop o eliminare mai rapida a apei din organism. Apa inceteaza de a mai fi asimilata si evacuata prin urina, ducandu-se direct in tubul digestiv, de unde este evacuata ulterior prin anus. Aceasta metoda se aplica pana cand apa eliminata este la fel de curata ca si apa consumata.

-Transpiratiile abundente obtinute prin metode artificiale ajuta la lepadarea toxinelor din corp. Se poate obtine o transpiratie abundenta prin inhalarea aburului provenind de la infuziile de plante medicinale, prin frectionari, prin infasarea partiala sau integrala a corpului cu fasii de material imbibat cu apa, otet sau spirt, prin bai sau dusuri alternative cu apa calda sau rece, prin ungerea corpului cu namoluri terapeutice sau cu argila, prin bai de sauna sau de abur, prin baile de soare cu corpul acoperit cu folie de plastic, cu cearsaf sau ingropat in nisip.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.