Setari Cookie-uri

Metode de eliminare a toxinelor din organism

Factorii nocivi ai mediului, un regim de alimentare dezechilibrat, stresul si agitatia cotidiana, toate acestea isi pun amprenta asupra sanatatii noastre. In aceste conditii, organismul asimileaza si stocheaza progresiv diferite cantitati si categorii de substante toxice. Atunci cand toxinele sunt acumulate intr-o cantitate exagerata, in organism au loc dereglari energetice, care la randul lor determina aparitia unor anomalii patogene, de factura energetica mai intai, apoi de factura fizica. Si incet, dar sigur, organismul nostru devine din ce in ce mai vulnerabil in fata alergiilor, a obezitatii, a celulitei, a migrenelor, a oboselii, a constipatiei sau a depresiei.

-Repausurile alimentare sau posturile alimentare terapeutice se numara printre cele mai eficiente metode de purificare a organismului. In acest sens, posturile cu ceaiuri si sucuri, posturile cu sucuri, postul isihast, postul de cruditati, postul adaptat, postul total sau postul absolut constituie metode naturiste cu cele mai spectaculoase efecte, cele mai ieftine si mai la indemana oricui. Posturile alimentare naturiste, asociate uneori cu alte metode naturiste, au un rol important atat in intensificarea eliminarii toxinelor, cat si in vindecarea efectiva a unor tipuri de boli. De asemenea, pentru dezintoxicarea organisului, se recomanda un regim de alimentare special care poate fi de durata temporara sau poate avea un caracter permanent. De asemenea, mai putem apela la dietele personalizate pe baza de fructe, legume, cruditati sau chiar pe baza de alimente de natura animala, dar sub supravegherea unui medic nutritionist. In cura cu sucuri de fructe se consuma fie numai sucuri de fructe, in cantitati ce variaza in functie de necesitatea fiecarui organism in parte, fie se consuma o anumita doza de sucuri de fructe in fiecare zi, ca un supliment al alimentatiei normale. Cura pe baza de cruditati are un efect de dezintoxicare a organismului mai lent. De aceea, aceasta metoda este ideala atunci cand se doreste o metoda de dezintoxicare mai putin agresiva si pe termen lung.

-Masarea punctelor reflexogenelor din talpile picioarelor
Se maseaza in principal punctele care corespund urmatoarelor organe: rinichilor, uretrelor, vezicii urinare, dar si ficatului, vezicii biliare, intestinelor si plamanilor, cu scopul de a stimula procesele de evacuare a toxinelor din organism.

-Curele temporare cu caracter diuretic constau in folosirea pe post de bautura a ceaiurilor diuretic, precum si consumarea de legume si fructe diuretice (pepeni, struguri, prune, piersici, etc.) intr-un anumit interval de timp.

Un articol de Dana Negoita
Sursa: Garbo.ro

Citeste articole asemanatoare pe Garbo:

Gene perfecte pentru un look seducator
Machiajul in functie de forma fetei

Patrick Cameron - regele coafurilor de gala
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.