Setari Cookie-uri

Primul ajutor de Paste

Sfintele Sarbatori pascale ne aduc alaturi de cei dragi intr-o atmosfera de dragoste, pace si voie buna. Insa obiceiurile culinare de sarbatori ca si consumul excesiv al acestora si al bauturilor, unele obiceiuri periculoase ale copiilor cum ar fi aruncatul petardelor etc. ne predispun la o serie de accidente in fata carora trebuie sa fim pregatiti sa reactionam.

Coma alcoolica

In coma alcoolica poate ajunge oricine indiferent de varsta. Cantitatea de alcool care trebuie consumata pentru a intra in coma variaza de la o persoana la alta, putandu-se intra in coma dupa o sticla de bere sau dupa litri de bautura. S–a observat ca asocierea de bauturi conduce mai rapid la coma alcoolica.

Cum recunoastem

Pacientul este in stare inconstienta, prezinta relaxare musculara, fata rosie, puls accelerat, hipertensiune arteriala (daca aveti posibilitatea de a-i lua tensiunea), halena (mirosul respiratiei) alcoolica, respiratie rapida.

Cum reactionam

Acesti pacienti prezinta un risc crescut de a voma, iar daca sunt intinsi pe spate isi pot inspira vomismentele, acest fapt ducand la aparitia unor complicatii pulmonare foarte grave. De aceea pacientul trebuie asezat in pozitia de siguranta care este urmatoarea: pacientul se pune culcat pe o parte (indiferent care) cu piciorul de deasupra indoit si cu mana de dedesubt sub cap (aceasta pentru mai multa stabilitate). Pacientul se lasa in aceasta pozitie si se ceama salvarea, raportandu-se starea pacientului (constient/ inconstient), date personale daca reusiti sa faceti rost, momentul in care a intrat in coma daca ati fost de fata si motivul intrarii in starea de inconstienta (consumul de alcool).

Citește și:

Va urez un Paste fericit si sarbatori minunate alaturi de cei dragi!

Vizionare placuta


Kudika
25 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.