Setari Cookie-uri

8 metode pentru a evita cancerul de san

Cancerul de san este o problema sau un risc pe care orice femeie il prezinta. Stilul de viata pe care ritmul modernizarii il impune, hrana haotica, stesul, lipsa exercitiilor fizice precum si factorii de mediu sau ereditari predispun foarte multe femei la aceasta indezirabila boala, cancerul mamar.

Pe langa numeroasele beneficii pe care exercitiile fizice le ofera, ele contribuie totodata la alungarea oboselii, oxigenarea organismului, arderea grasimilor si reducerea surplusului de kilograme. De asemenea creste perfuzia vasculara imbunatatind circulatia in toate tesuturile, inclusiv in glanda mamara. In felul acesta celulele glandulare vor primi un aport suficient de oxigen si nutrienti si vor putea elimia optim deseurile rezultate in urma metabolismului propriu, astfel nu se pot acumula toxine intracelular si nici celulele nu sunt chinuite, caz in care ar fi favorizate modificarile genetice si aparitia cancerului.

4. Evitati razele solare


Sunt convinsa ca bronzul este apreciat de toate femeile, insa este bine sa incercati sa evitati toplesul, caci razele solare nu au un efect benefic asupra celulelor glandulare. Chiar daca folositi o crema cu factor de protectie ridicat (ceea ce este obligatoriu in zilele noastre, cand stratul de ozon aproape nu mai exista) nu renuntati la costumul de baie.

5. Evitati grasimle complexe din alimentatie

O dieta sanatoasa si indicata in preventia cancerului de san nu contine grasimi complexe, care se gasesc in unt, margarina, carne de porc, smantana, carne de oaie etc.

6. Evitati alcoolul


Cercetatorii britanici au evidentiat incidenta cancerului de san mai mare la femeile care consuma zilnic o bautura alcoolica, astfel ca pentru a preveni cancerul mamar este bine sa va rezumati la consumul unui pahar de alcool la cateva zile.

7. Renuntati la fumat sau reduceti numarul tigarilor

Este destul de cunoscut faptul ca fumatul prezinta numeroase riscuri cancerigene, astfel ca nici cancerul mamar nu este exclus. Se pare ca odata cu inaintarea in varsta creste si riscul de aparitie a cancerului de san, insa imbatranirea nu o poate evita nimeni. Totusi s-a observat o stransa legatura intre cresterea anilor de fumat si a numarului de tigari pe zi si incidenta cancerului mamar, astfel incat astazi un mare procent dintre fumatoarele (un pachet pe zi timp de minim 5 ani) trecute de 45 de ani dezvolta cancer mamar. Fumatul timp de 11 ani sub un pachet de tigari pe zi creste riscul de aparitie a cancerului de san cu 40%.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.