Toxiinfectiile alimentare sunt afectiuni produse de consumul unor alimente contaminate cu germeni precum bacteriile, virusurile sau parazitii. Contaminarea produselor alimentare se poate produce in orice etapa din drumul de la producator catre frigiderul dumneavostra.
• Produsele perisabile trebuie depozitate corespunzator, refrigerate la temperatura indicata pe eticheta, in conditii optime; asemenea produse sunt: ouale, carnea, pestele, laptele si lactatele;
• Suprafetele destinate prepararii alimentelor trebuie pastrate in conditii de maxima igiena;
• Nu este recomandata utilizarea acelorasi recipiente pentru pastrarea si taierea carnii crude cat si pentru prepararea legumelor si fructelor care vor fi consumate nepreparate termic. De asemenea, este recomandata dezinfectia ustensilelor folosite pentru taierea carnii crude dupa fiecare utilizare;
• Reincalzirea alimentelor deja preparate trebuie sa se faca la temperaturi mai mari de 74 de grade Celsius;
• Nu este indicata pastrarea alimentelor pentru mai mult de doua ore la temperaturi mai mari de 32 grade Celsius;
• Inaintea manevrarii produselor alimentare este necesara spalarea mainilor;
• Renuntati la preparatele cu maioneza din oua crude, in sezonul cald, deoarece prezinta risc crescut de toxiinfectie salmonelozica;
• Fructele si legumete trebuie spalate atent inainte de a fi consumate;
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Cum să tratați hernia de disc cu analgezice, exerciții sau alte metode !
- Braun lansează primul sistem IPL din lume care învață pe măsură ce-l folosești și se adaptează la pielea dumneavoastră.
- Navigând prin conflict: Cum să transformi disensiunile în oportunități de înțelegere și creștere
In cazul in care aveti simptomele unei toxiinfectii alimentare este important sa va rehidratati corespunzator pentru ca deshidratarea si socul hipovolemic reprezinta principalul pericol. In majoritatea cazurilor, evolutia este favorabila, persoanele sanatoase reusind sa combata infectia si sa inlature agentul infectios in cateva zile de la debutul bolii. Daca simptomele sunt severe, diareea dureaza mai mult de 2 -3 zile, apar striuri de sange in scaun, durerile sunt atroce si starea generala se inrautateste progresiv, trebuie sa va prezentati la medic pentru un consult de specialitate.