Setari Cookie-uri

Patru motive pentru care ne ingrasam - discutii pe Forumul Healthy

Imaginea este ca o carte de vizita oriunde ne-am afisa. Pentru ca alaturi de ingrijire si vestimentatie este importanta si greuatea corporala, cititorii nostri ne-au propus pe forum un subiect interesant: "Patru motive pentru care ne ingrasam".

Imaginea este ca o carte de vizita oriunde ne-am afisa. Pentru ca alaturi de ingrijire si vestimentatie este importanta si greuatea corporala, cititorii nostri ne-au propus pe forum un subiect interesant: "Patru motive pentru care ne ingrasam".

Cea care vine cu cele patru cauze ale ingrasarii este Dianana, care ne ofera urmatoarele informatii:

"Nu doar caloriile in exces sunt de vina. Prea putine ore de odihna si agitaţta de la serviciu iti pun in pericol silueta.

Poti sa te ingrasi chiar daca faci miscare si tii dieta, te avertizeaza medicii. Oboseala, stresul si unele medicamente iti pot da peste cap organismul si silueta. Specialistii americani citati de siteul WebMD te invata cum sa treci peste pericolul de a te ingrasa.

Lipsa somnului. Functiile organismului sunt mai bune atunci cand esti odihnit. „Când nu dormi suficient, organismul sufera de stres fizic, iar grasimile se stocheaza mai usor“, explica Michelle May, autorul unui volum de nutritie. Cand esti obosit, organismul nu mai reuseste sa faca fata stresului si esti tentat sa consumi alimente in mod mecanic, mai ales noaptea sau seara foarte tarziu. Unele persoane considera ca mancarea ii ajuta sa doarma, dar de fapt, ele nu obtin decat mai multe calorii. Simptomele pe care nu trebuie sa le neglijezi sunt oboseala, nivelul scazut de energie si iritabilitatea. „Prelungeste-ţi somnul cu 15 minute si vezi cum te simti. Adauga-ti aceste minute in fiecare zi, pana cand simti ca esti suficient de odihnit“, te sfătuieste Michelle May.

Citește și:

Stresul. Acesta ne afecteaza dispozitia si echilibrul psihic. „Organismul nostru stocheaza grasimi, incetineste metabolismul si descarca o serie de hormoni precum cortizol sau leptina, lucruri ce pot cauza obezitate in regiunea abdominala“, mai spune Michelle May. Persoanele stresate tind sa consume mai multe alimente. „Mancarea te calmeaza pentru moment, dar nu rezolva cauzele stresului“, adauga specialistul.

Medicamentele. Unele medicamente folosite pentru tratarea depresiei, a proastei dispozitii, migrenelor, hipertensiunii si diabetului pot cauza cresterea in greutate. Periculosi sunt si unii steroizi, terapia hormonala sau unele contraceptive. „Fiecare medicament cauzeaza cresterea in greutate in mod diferit: marirea apetitului, alterarea modului in care sunt stocate grasimile sau modificarea nivelului de insulina. De asemenea, efectele nu sunt asemanatoare la toate persoanele“, afirma Michelle May. Unele medicamente pot cauza retinerea de lichide, problema usor de remediat. Daca suspectezi ca te-ai ingrasat din cauza medicamentelor, nu opri tratamentul, ci vorbeste mai intai cu medicul, te sfatuiesc specialistii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 August 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.