Setari Cookie-uri

Patru motive pentru care ne ingrasam - discutii pe Forumul Healthy

Imaginea este ca o carte de vizita oriunde ne-am afisa. Pentru ca alaturi de ingrijire si vestimentatie este importanta si greuatea corporala, cititorii nostri ne-au propus pe forum un subiect interesant: "Patru motive pentru care ne ingrasam".

Menopauza. Odata cu varsta, metabolismul incetineste. In plus, modificarile hormonale pot cauza senzatia de foame, depresie si tulburari de somn. „Cand femeile ajung la menopauza, pierd estrogen si de aici modificarile: grasimile care se depun pe talie“, explica Susan Bowerman, assistant director la UCLA Center for Human Nutrition. Exercitiile s dieta sanatoasa, bogata in calciu si vitamina D, va pot fi de folos."

Meditand asupra temei de discutie, Dumitre constata: "Mda. fumatul imi distruge metabolismul. Dar ce e de ales dintre excesul alimentar si cel de tutun?"

Dusa insa ne ofera de asemenea sfaturi de luat in seama:

"In cazul persoanelor care se ingrasa "de la un mar" trebuie facut un diagnostic integrativ care sa precizeze:
- cauza si factorii determinanti pt. ingrasare
- tipul metabolic
- dezechilibre existente in organism, atat la nivel macro (digestie, arderi etc) cat si la nivel micro (oxigenare, hidratare, stres oxidativ, pH etc)
Numai dupa o analiza "in adancime" a acestor factori se trece la tratamentul integrativ (electro-terapie, terapie ortomoleculara, fitoterapie etc care sa regleze problemele de sanatate, insotit de un plan PERSONALIZAT de alimentatie sanatoasa (care va contribui si el la rezolvarea probl. de sanantate). Planul de alinemtatie bine ales trebuie ca, in cateva sapatamani, sa permita persoanei sa se hraneasca satisfacator si sa NU mai aiba senzatia de foame."

Citește și:

Daca doriti sa participati la aceasta discutie ori sa abordati alte subiecte va asteptam pe Forumul Healthy.

Vizionare placuta


Kudika
22 August 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.