Setari Cookie-uri

Rezultatele analizelor obligatorii - noi masuri medicale

Pe 30 iunie s-a ncheiat anul prevăzut pentru derularea PNESS. Nu nseamnă că se ncheie şi programul. Acesta va continua n actuala formulă pnă la sfrşitul anului 2008 pentru a da posibilitatea ct mai multor cetăţeni care, din diverse motive, nu s-au prezentat ncă la medic, să facă acest lucru.

Pe 30 iunie s-a încheiat anul prevăzut pentru derularea PNESS. Nu înseamnă că se încheie şi programul. Acesta va continua în actuala formulă până la sfârşitul anului 2008 pentru a da posibilitatea cât mai multor cetăţeni care, din diverse motive, nu s-au prezentat încă la medic, să facă acest lucru.

În viitor programul se va dezvolta şi ramifica în funcţie de rezultatele acestei prime etape.

Atunci când am proiectat şi lansat acest program spuneam că, în funcţie de rezultate, vom elabora politici sanitare adecvate şi vom regândi alocarea banilor.

Nu am aşteptat epuizarea anului în care s-a derulat PNESS, ci am gândit deja câteva strategii, pe baza rezultatelor intermediare.

Citește și:

În funcţie de riscograma individuală după această primă evaluare, cetăţenii vor fi evaluaţi periodic, în funcţie de riscurile de boală descoperite prin PNESS, în decursul a cinci ani, astfel încât politica de prevenţie în sănătate să aibă consecvenţă şi să producă efecte.

Screening-urile pentru diverse tipuri de cancer – colono-rectal, genito-mamar - fac deja preocuparea MSP. Din toamna acestui an va începe implementarea primului program organizat de screening pentru cancerul de col uterin. Femeile din grupa tinta intre 25 si 64 de ani vor primi, esalonat, invitatia de participare la program, urmand ca in interval de trei ani sa fie invitate la program toate femeile din aceasta grupa de varsta. Fondurile sunt deja alocate pentru acest an, iar programul este gândit ca unul multianual.

Citește și:

În ciuda criticilor aduse permanent Programului de evaluate a stării de sănătate a populaţiei de către unii politicieni – paradoxal unii chiar medici, dar care şi-au uitat menirea - populaţia a primit cu interes această iniţiativă a MSP, lucru demonstrat de toate cercetările de piaţă.

În acest context, fac menţinea că eu, ca ministru, trebuie să mă preocup de sănătatea tuturor românilor, să nu fiu indiferent faţă de nimeni şi nimic din ceea ce are legătură cu sănătatea. Din păcate, problemele acumulate în sistem în ultimii 30 de ani sunt atât de multe, încât este nevoie să stabilim priorităţi, chiar dacă se produc nemulţumiri. O prioritate este politica de prevenţie şi profilaxie.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.