Setari Cookie-uri

Boli agravate de vremea rece

Influenta vremii asupra sanatatii este binecunoscuta. Schimbarile meteorologice sunt resimtite de majoritatea oamenilor, insa ele au un impact mult mai mare asupra unor categorii de populatie ce sufera de anumite boli sensibile la fluctuatiile vremii. Temperatura, precipitatiile, umiditatea aerului, dar mai ales presiunea atmosferica influenteaza in mod negativ un mare numar de oameni.

Aerul rece poate precipita crize de astm persoanelor cu aceasta suferinta. Daca aerul este si uscat, asa cum se intampla in sezonul rece, discomfortul acestor pacienti esti si mai mare. Activitatile fizice desfasurate in aceste conditii de temperatura si umiditate pot oricand sa declanseze crize astmatice.

Persoanele cu afectiuni ce pot fi agravate de vremea rece trebuie sa-si ia anumite masuri preventive. Este bine sa se evite iesirea din casa atunci cand temperaturile sunt foarte mici, mai ales daca persoana sufera de boli coronariene sau respiratorii. Cei care desfasoara activitati in aer liber trebuie sa aiba o imbracaminte adecvata, astfel incat sa evite supraincalzirea organismului, sa poarte manusi, sosete si caciuli care sa fie mentinute uscate cat mai mult timp. Se recomanda celor cu boli ale aparatului respirator sa isi faca vaccinul antigripal si antipneumococic.

Citește și:

Un articol de Ciprian Chitu

Vizionare placuta


Kudika
25 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.