Setari Cookie-uri

Sa vorbim despre o afectiune de sezon

Faringita reprezinta inflamatia produsa de o infectie a mucoasei faringelui portiunea tubului digestiv dinte cavitatea bucala si esofag. Apare in urma unor infectii virale (uneori bacteriene), precum o raceala, gripa sau o infectie a sinusurilor. Cei mai de afectati de faringita sunt copiii, dar boala nu ii ocoleste nici pe adulti. Este specifica sezonului rece, mai ales in cazul epidemiilor de gripa sau de viroze.

Daca diagnosticul a indicat o infectie streptococica este important sa se continue tratamentul antibiotic cel putin 10 – 14 zile, chiar daca durerea in gat sau alte simptome au disparut, pentru a asigura eradicarea infectiei bacteriene. Infectia faringiana streptococica, cu anumite tulpini bacteriene, poate conduce la reumatism articular acut, uneori cu afectarea valvelor inimii. Angina streptococica netratata poate provoca abcesul periamigdalian sau inflamatia purulenta la nivelul ganglionilor.

Faringitele provocate de virusuri se vindeca de obicei de la sine. Pentru ca antibioticele nu sunt eficiente, tratamentul urmareste ameliorarea simptomelor si imbunatatirea starii generale.

Faringita persistenta, provocata de expunerea la iritanti, fumuri, poluanti sau alte chimicale industriale, este tratata prin reducerea sau limitarea contactului cu aceste substante.

Citește și:

Un articol de Ciprian Chitu

Vizionare placuta


Kudika
23 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.