Setari Cookie-uri

Top 5 suplimente alimentare pentru sanatatea ta

Alimentatia haotica si de cele mai multe ori nesanatoasa in niciun caz nu reuseste sa ne ofere necesarul zilnic de nutrienti, vitamine si minerale astfel incat sa ne pastram sanatatea pe termen lung. Din fericire insa, parca binevenite pentru stilul modern de viata, exista pe piata o serie de produse destinate suplinirii lipsei unor nutrienti, de unde si numele de suplimente alimentare.

4. Vitamina C

O doza zilnica din aceasta vitamina este indicata oricui, ea avand numeroase efecte deosebite asupra organismului: favorizeaza absorbtia fierului, numai sub influenta ei procolagenul se transforma in colagen si ajuta atat la mentinerea frumusetii pielii cat si a tuturor tesuturilor ce au ca structura intercelulara colagenul, este cel mai puternic antioxidant, previne alergiile si intoxicatiile, reface sistemul imunitar, previne cancerul etc.

5. Complexul de vitamine B

In acest complex intra 12 vitamine care uneori sunt denumite fie prin litera “B” careia ii corespunde o cifra, fie prin numele vitaminei (acid folic, acid pantotenic etc). Fiecare vitamina din acest complex prezinta roluri deosebit de importante pentru sanatatea noastra, actionand asupra multor sisteme din organism.

Citește și:

Nu va fie teama ca macar din cand in cand sa luati suplimente alimentare, caci cu siguranta alimentatia zilnica nu este suficienta pentru a suplini necesarul organismului. Daca insa nu sunteti convinsi ca ati avea nevoie de un anumit supliment alimentar, intrebati medicul de familie si efectuati o baterie de teste.

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
10 Decembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.