Setari Cookie-uri

8 Mituri in medicina

Oamenii tind ca adesea sa nascoceasca explicatii mai mult mistice decat stiintifice pentru diversele lor probleme, astfel ca nu s-au oprit cand a venit vorba despre medicina. Astfel au aparut numeroase mituri care ulterior au fost transmise din om in om fara a se mai testa veridicitatea acestora.

7. Dupa ras, parul creste mai tare, mai des si mai inchis la culoare

Studiile menite sa demonstreze veridicitatea miturilor l-au gasit si pe acesta ca facand parte dintre cele false. Astfel ca, dupa ras, parul fiind mai mic ca dimensiuni pare mai aspru la atingere decat cel precedent, insa diferentele reale nu exista. Mai des ? Nu, indesirea parului are la baza modificari metabolice si hormonale care in nici un caz nu pot fi stimulate ori declansate prin radere. Astfel ca, daca veti observa ca parul este mai des, sa stiti ca acest fapt nu are legatura cu rasul, ci cu modificarile voastre hormonale si metabolice. Mai inchis la culoare ? Si aceasta este o iluzie, caci parul ' vechi >> era mai deschis la culoare din cauza expunerii la soare. Cum parul nou nu a fost expus, va aparea mai inchis la culoare.

8. Ceasca de cafea de dimineata dauneaza sanatatii

Citește și:

Nu vorbim despre consumul exagerat de cafea, caci efectele negative ale exceselor sunt valabile pentru orice aliment. Insa o ceasca de cafea dimineata are efecte benefice, stimuland trezirea corticala si activitatea creierului, sporind capacitatea de concentrare si memorare si totodata ajutand digestia, cafeaua avand efecte usor laxative. Astfel, in urma unor studii recente, s-a dovedit ca o ceasca de cafea dimineata previne boala Parkinson, diabetul si reduce riscul aparitiei cancerului de colon. De asemenea, potrivit unui studiu lipon, s-a demonstrat ca femeile care beau in fiecare dimineata o ceasca de cafea au risc mai mic de a face cancer de col uterin.

Vizionare placuta


Kudika
6 Martie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.