Setari Cookie-uri

Sfaturi pentru eliminarea stresului

In spatele simptomelor usoare care ne perturba buna dispozitie, energia si randamentul psihic si fizic se afla adesea stresul. Pentru ca acest cuvant este inteles vag de multa lume, il voi defini succint ca fiind un ansamblu de factori pozitivi sau negativi pentru organism, dar care prin natura sau intensitatea lor au actiune nociva.

Sportul

Organismul are nevoie de o buna oxigenare pentru a functiona si pentru a avea un bun metabolism. Aceasta oxigenare se obtine doar prin sport, acesta ajutand la deschiderea capilarelor musculare, la arderea grasimilor si cresterea metabolismului bazal.

Somnul vine dupa cum mananci

Seara nu este bine sa mancati copios, dar nici putin sau sa omiteti cina. Daca organismul nu are hrana nu poate adormi sau somnul este superficial. De asemenea daca stomacul este plin organismul nu se poate odihni din cauza ca trebuie sa consume energie pentru digestie. Seara este bine sa manacati paine de secara cu o felie de branza si ceai de tei de exemplu, o salata usoara cu ulei de masline sau o supa de legume calda.

Masajul

O sedinta de masaj pe saptamana face minuni in ceea ce priveste eliminarea stresului. Fie ca alegeti masajul traditional sau alte tipuri, de exemplu tailandez sau asociat cu tehnici de acupunctura sau presopunctura, rezultatele se vor simti la scurt timp.

Citește și:

Produsele tonice cerebrale

Acestea sunt reprezentatie fie prin arome (vanilia este un veritabil afrodiziac cerebral, in sensul ca stimuleaza intreaga scorta cerebrala, sporind atentia, memorarea dar si alte functii ale organismului), fie prin alimente. Si alte arome sunt indicate, cum ar fi cele de menta sau lavanda. Totodata unele alimente au efecte tonice pentru sistemul nervos si nu numai, spre exemplu cafeaua. Aceasta a fost mult criticata datorita efectelor sale nocive, insa putini au accentuat faptul ca o ceasca de cafea pe zi face minuni in privinta sanatatii, dar doua deja o pot distruge. Consumata cu masura, cafeaua este foarte buna, avand chiar proprietati anticancerigene, insa consumata in exces poate fi nociva. Si inca ceva: nu se consuma cafea pe stomacul gol, ci intotdeauna dupa masa. Ceaiul verde are efecte asemanatoare cafelei, insa... si altele benefice pentru sanatatea noastra.

Citește și:

Autocontrolul psihicului

Este important sa fim pozitivisti si sa incercam sa nu ne lasam marcati de greutatile vietii. Daca se inatmpla sa nu puteti iesi dintr-o stare depresiva, este bine sa cereti sfatul unui psiholog. Tehnicile de relaxare si meditatie au efecte favorabile atat in privinta eliminarii stresului, cat si al succesului personal. Nu ezitati sa va faceti o bucurie, sa mergeti la o plimbare, sa iesiti seara undeva pentru a scapa de cotidian. Aceste mici activitati, desi aparent fara prea mare importanta, au efecte pozitive asupra dispozitiei si energiei zilnice.

Produsele de relaxare

Acestea pot fi aromaterapuetice (tei, levantica sau lavanda), dar si alimentare sau care tin de stimulul vizual. Spre exemplu ceaiurile relaxante sau activitati placute precum o baie cu spuma si arome relaxante sunt de asemenea de folos. Texnicile de relaxare si autosugestie au efecete pozitive asupra eliminarii stresului.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Martie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.