Setari Cookie-uri

Cele mai bizare superstitii despre menstruatie

De-a lungul timpului, procesul biologic al menstruatiei a fascinat si a inspaimantat numerosi oameni, a constituit un subiect tabuu sau un subiect rezervat numai femeilor, a fost considerat drept un lucru pozitiv sau unul deloc benefic. Despre femeile aflate la menstruatie se spuneau si se credeau multe lucruri. De la cultura la cultura, de la persoana la persoana, se cred si se spun multe chiar si in zilele noastre.

Femeile din tribul Beng de pe Coasta de Fildes isi petrec perioada menstruatiei pregatind ore intregi mancaruri speciale, considerate a fi delicatese. Aceste feluri de mancare sunt consumate doar de femeile aflate la menstruatie si de catre alte prietene femei apropiate.

Anumite persoane din Ghana celebreaza prima menstruatie a fetei printr-o petrecere in care fata respectiva este tratata regeste. I se aduc flori, se canta si se danseaza in cinstea ei. Un trib din Africa de Sud celebreaza acest eveniment, pictand intreg trupul femeii respective cu tatuaje care de care mai sofisticate.

Sursa: Garbo.ro

Citeste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:

Dieta la menopauza

Dependentul de amante

Asa da, asa nu...

Vizionare placuta


Kudika
14 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.